Жителите на Беловския край решиха да не чакат някой друг

...
Жителите на Беловския край решиха да не чакат някой друг
Коментари Харесай

Президентът почете освобождението на Белово

Жителите на Беловския край взеха решение да не чакат някой различен да им подари свободата. Днес отдаваме респект пред генерации беловски будители и към борците за независимост, отдали с достолепие и смелост живота си в Априлското въстание и в Руско-турската война. Това съобщи президентът Румен Радев, който нощес взе участие в отбелязването на 142 години от освобождението на Белово, представен от преслужбата на Президентството.

Президентът уточни, че историята на града дава мотив за горделивост и национално самочувствие. „ Баронхиршовата железница трансформира Белово в средище на динамичен и богат живот. Докосването до Европа вдъхна самочувствие на беловци и на тази плодородна почва работи именитият Тодор Каблешков, който плени мозъците и сърцата на беловци за революционната концепция за една нова свободна България “, съобщи Румен Радев в словото си пред жителите и гостите на града, които означиха празника.

Румен Радев поздрави жителите на Белово за усърдието им, с което са събрали исторически свидетелства за въодушевените каузи на своите предшественици, с цел да може преди по-малко от година да отвори порти градски исторически музей. „ Вярвам, че това родолюбиво огнище ще осветява пътя на бъдните генерации, тъй като точно родовата и националната памет са здравите устои, на които се крепи напредъкът и просперитетът на българския народ “, съобщи президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР