Жителите на Банско и Югозападна България ще блокират след Нова

...
Жителите на Банско и Югозападна България ще блокират след Нова
Коментари Харесай

Банско блокира границата с Гърция

Жителите на Банско и Югозападна България ще блокират след Нова година границата с Гърция при Кулата в случай че до края на 2017-а държавното управление не приема смяната на проекта за ръководство на Пирин и актуализацията на концесионния контракт за ски зона Банско. Само по този начин може да стартират процедурите по построяването на втората кабина в Банско.

Това оповестиха уредниците от съдружие „ Бъдеще за община Банско " на митинга с който затвориха за малко довечера интернационалния път Е79 при Симитли. Протестът е против тези зелени екологични организации, които от десетилетие блокират развиването на зимния туризъм в България. Също от толкоз години държавните управления се поддават на операциите на " зелените " и от години отсрочват тези решения.

Вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов разгласи, че отдръпва внасянето в Министерски съвет на актуализацията на концесията. Това се чака да стане след 22 декември, когато изтича едномесечния период в който предлагането за смяна на проекта за ръководство на Пирин е на уеб страницата за публични съвещания. След тази дата има законова опция Димов да внесе едновременно актуализацията на концесията, която е предходна всички законови процедури и е съгласувана без забележки от всички министерства, и смяната на в този момент настоящия проект за ръководство на Пирин.

Ако това не стане сигурно границата с Гърция ще бъда блокирана през януари. „ Нека тогава да забележим кой ще изяснява, че поради един въжен превоз е блокирана границата сред две страни членки на Европейски Съюз ", съобщи Димитър Русков от „ Бъдеще за община Банско ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР