Жителите на австрийското село Fukking - Fucking - решиха да

...
Жителите на австрийското село Fukking - Fucking - решиха да
Коментари Харесай

Австрийско село с любовно име реши да се преименува заради наплива от туристи

Жителите на австрийското село Fukking - Fucking - взеха решение да сменят името на селището. Английската дума „ шибан “ не изисква превод, а селото от дълго време е обсадено от туристи, които желаят да се снимат с локални забележителности като указателни табели, писа в. „ Гардиън “.

През годините туристи от Англия и Америка са откраднали доста пътни знаци и табели.

Селото се намира на 350 километра от Виена. Името, което в действителност гласи " Fukking ", а не " Faking ", идва от човек на име Фоко, който наподобява е живял по тези земи през Средновековието.

Въпросът за преименуването беше подложен за първи път през 2004 година, само че тогава жителите му се отхвърлиха. Много хора харесаха притока на туристи: локалните поданици започнаха да създават сувенири, стартираха уеб страница за селото, наименуван „ Обичам да се блъскам в Австрия “. Съседите също харесаха името: дребна пивоварна в Германия, посвети на Fukking бира, наречена " Fucking Hell " - " шибан пъкъл " и " Fukking`s light ".

Сега, през 2021 година, Fucking въпреки всичко ще бъде преименуван и ще стане Fugging. Хората се надяват, че това ще постави завършек на глупавите смешки и обиди. Мнозина признават, че им е писнало да бъдат " поданици на Fukking ", т.е. Fucking.

Баварските селища Petting и Kissing са на половин час път с кола от Fukking - те към момента се държат.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР