Жителите на Ахелой не приемат инвестиционните намерения на фирма Лиан

...
Жителите на Ахелой не приемат инвестиционните намерения на фирма Лиан
Коментари Харесай

Жителите на Ахелой не искат асфалтова база в бившата мина Черно море

Жителите на Ахелой не одобряват капиталовите планове на компания " Лиан кънстракшън сървисис " ООД, за създаване на асфалтова база в местността " Герена ". Това е някогашната мина " Черно море " в Ахелой.
Позицията си поддържаха с хиляди подписи срещу желанието на вложителите, оповестиха от община Ахелой.

Това се случи по време на публичното разискване в град Ахелой , провокирано от общественото съобщение за капиталово желание на компанията вложител.

На срещата с жителите участваха кметът на Ахелой Иван Георгиев, кметът на Поморие Иван Алексиев, ръководителят на Общинския съвет Адам Адамов , заместник-кметовете, основният проектант и основният инженер на Община Поморие, общински съветници и представители на компанията вложител.

Кметът на Ахелой Иван Георгиев подчертава, че желае градът да се развива като курортно населено място, а не да се уголемяват асфалтовите бази и промишлени цехове.

Управителят на " Лиан кънстракшън сървисис " ООД Румен Стефанов не можа да убеди присъстващите нито за изгодите от съответното капиталово желание, нито за периодите му на деяние .

Кметът на Поморие Иван Алексиев разгласи, че всеки вложител е добре пристигнал на територията на община Поморие, само че да не нарушава ползите на общността. Необходимо е да се направи разлика сред терена, благосъстоятелност на компанията , който е предназначен за бетонов възел през 2005 година и зоната, в която той се намира.

Изработващият се сега Общ организационен проект на общината, планува зоната, която вложителите назовават индустриална, да бъде зона за лозаро-винарство, с опция на притежателите да построяват чифлици и дребни винарни за произвеждане на вино. В съседство се планува да има курортно строителство. Промишлена зона в този регион не се планува, съгласно поморийския кмет.

Направената инвестиция за асфалтова база и обезпечаването на 30 работни места, не може да се съпоставя с вложенията на към този момент работещите или строящите се туристически комплекси, безапелационни са представителите на локалната власт.

Кметът Алексиев посочи, че издаденото позволение за краткотрайно слагане на асфалтов смесител е за да се подкрепи работата по обхода на Ахелой . Това е процедура, която се употребява в редица европейски страни - когато има строителство на пътища, да се употребяват мобилни асфалтосмесители, до привършване на обекта. Това не пречи на локалните ползи. Инвестиционното желание за създаване на асфалтова база в землището на Ахелой обаче е нещо напълно друго.

Възражението срещу капиталовото желание за създаване на асфалтова база в Ахелой ще бъде импортирано в РИОСВ-Бургас в законоустановения период.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР