Жителите на 9 петрички села може да останат без никакъв

...
Жителите на 9 петрички села може да останат без никакъв
Коментари Харесай

Жителите на 9 петрички села може да останат без обществен транспорт

Жителите на 9 петрички села може да останат без никакъв публичен превоз поради подготвяно от БДЖ унищожаване на множеството влакови линии сред Кулата - Петрич и Благоевград.

От държавното сдружение обявиха, че сега се прави разбор и решение към момента няма, само че прецизираха, че за най-натоварените линии ще обезпечат различен автобусен превоз.

Жителите на всички села сред Петрич и Кулата употребяват всекидневно железопътния превоз, а за множеството от тях той е и единствената връзка с общинския център и с регионалния - Благоевград, съобщи БНР.

С влака хората отиват на работа, децата - на учебно заведение, а пенсионерите - на доктор. Затова го назовават " работен " трен. Информацията, че от първи април ще бъдат закрити 25 от 32 влакови линии в правата Петрич - Генерал Тодоров - Кулата, породи съществено напрежение измежду хората и подготвеност за митинги, съобщи от името на сътрудниците си кметът на Марикостиново Гергана Тодорова:

Закриване на влакови линии ще има, само че това няма да стане от 1-ви април и преди да бъде в съгласие със засегнатите общини. Това съобщи Анатолий Атанасов, шеф " Оперативна активност " в БДЖ и акцентира, че според контракта с страната - сдружението е задължено и ще обезпечи различен автобусен превоз, само че единствено за най-натоварените линии, които ще бъдат наранени.

Това ненапълно успокои недоволството измежду жителите на петричките села, само че правилни на правилото " парен каша духа " те отнесоха казуса и до Народното събрание посредством своя депутат, сподели кметът на Марикостиново Гергана Тодорова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР