Актуализации на живо: Manatee нарежда евакуация, тъй като тропическата буря Idalia приближава Bradenton

...
Жителите и служителите за спешни случаи в окръг Manatee се
Коментари Харесай

Жителите и служителите за спешни случаи в окръг Manatee се подготвят за въздействието на урагана, докато тропическата буря Idalia се засилва в Мексиканския залив.

Последната метеорологична прогноза показва Идалия точно на юг от Куба, но се очаква бурята бързо да набере сила, докато пътува на североизток над топла вода в Мексиканския залив.

В понеделник жителите подскачаха из града, събирайки се доставки за урагани, чували с пясък и газ за подготовка за бурята.

Длъжностните лица от окръг Manatee също обявиха задължителна заповед за евакуация на ниво A. Заповеди за доброволна евакуация също са определени за ниво B. Заповедите влизат в сила на 2 следобед

„Очакваме значителни бури по протежение на бариерните острови и крайбрежните общности за Идалия, като най-ранното пристигане се предвижда за вторник“, каза директорът по обществена безопасност на окръг Манати Джоди Фиске в съобщение за новини. „Това е много опасна писта, за която всички трябва да сме наясно.“

Има и три заслона, които отварят в 14:00 часа. Те са:

Начално училище Virgil Mills, 7200 69th St. E., Palmetto

Jesse P. Miller Elementary School, 6014 Third St. W., Bradenton

p>Freedom Elementary School, 9515 State Road 64, Bradenton

14:00 ч. Понеделник: Manatee County предупреждава за заплаха от буря

Ръководителите на Manatee County призоваха жителите да завършат подготовката за урагана сега по време на спешна информация в понеделник следобед.

Те също предупредиха, че бурята е основната очаква се заплаха от Идалия.

Възможно е вълнение от 5 до 11 фута по крайбрежието на окръг Манати, каза комисар Кевин Ван Остенбридж.

„Идалия не е Иън“, каза Ван Остенбридж. „Вятърът няма да бъде основната ни грижа. Нашата основна грижа в този момент е вълната на бурята. Крайбрежните жители трябва да се вслушат в нашите предупреждения.“

„Царски прилив“ около обяд в сряда ще означава, че нивата на водата са изключително високи, увеличавайки заплахата от буря.

Задължително заповедта за евакуация влезе в сила в 14 часа. за ниво A, което включва ниско разположени крайбрежни зони и всички мобилни домове, независимо от местоположението. В сила е доброволна евакуация за ниво Б.

„Не искаме хора да пътуват по тъмно в дъжда. Ето защо предприехме (евакуации) рано“, каза Стив Личауер, началник на управлението на извънредните ситуации на окръг Manatee. „Моля, обърнете внимание на нашите предупреждения.“

Litschauer каза, че последните местни прогнози изискват устойчиви ветрове до 50 mph с пориви до 75 mph и 4 до 10 инча дъжд.

„Моля, обърнете внимание на пистата“, каза директорът по обществена безопасност Джоди Фиске. „Само защото получавате една прогноза, не означава, че тя ще остане същата.“

Ван Остенбридж каза, че Piney Point и Lake Manatee са в „добра форма“ преди бурята.

Други неща, които трябва да знаете:

Тази седмица няма да има събиране на отпадъци от двора или рециклиране за клиентите на Manatee County. Извозването на боклука ще бъде коригирано, както следва: извозването във вторник ще се премести в четвъртък, извозването в четвъртък ще се премести в петък и петък ще се премести в събота.

Град Брадентън, който се занимава с извозването на боклука отделно, също ще спре извозването на боклука вземане във вторник и сряда. Въпреки това служителите на града ще продължат да събират отпадъци от двора, като клони и изрезки.

Сметището на Лена Роуд ще бъде затворено във вторник и сряда и ще отвори отново в четвъртък.

Всички автобуси на MCAT ще бъдат свален от пътищата някъде във вторник. Окръгът ще ги поддържа, докато не настъпят ветрове със сила на тропическа буря.

Парковете на Manatee County са затворени по време на бурята

Спасители не патрулират по плажовете на окръга

14 часа Понеделник: Училищата Manatee ще затворят във вторник и сряда

Училищният район на окръг Manatee обяви, че всички училища и сайтове за помощ ще бъдат затворени във вторник и сряда, тъй като няколко училища трябва да отворят като приюти в понеделник следобед.< /p>

Всички извънкласни дейности и спортни събития, включително програмите за удължен ден, трябва да приключат в понеделник вечерта в 18:00 часа. и ще бъде възобновено, след като училището отвори отново.

Християнското училище Брадентън и Епископалното училище Свети Стефан последваха примера им и обявиха във Facebook, че също ще бъдат затворени във вторник и сряда.

Информация относно дните за възстановяване на ураганите , ако е необходимо, ще бъде съобщено, след като училището бъде възобновено, каза дистриктът във Facebook.

За повече информация можете да проверите уебсайта на дистрикта на адрес https://www.manateeschools.net.

< h3>12:20 ч. Понеделник: Manatee под заповед за евакуация на Idalia

В актуализация на Комисията на окръг Manatee местните служители по обществената безопасност казаха, че жителите трябва да приемат много сериозно тропическата буря Idalia. Очаква се бурята бързо да прерасне в ураган през следващите няколко часа и ще представлява значителна заплаха за района на Брадентън.

„Не се фокусирайте върху стената на окото“, каза Фиске, който отбеляза, че бурята ще създаде наводнения, висока скорост на вятъра и вероятно торнадо в района. „Трябва да се съсредоточите върху цялата буря.“

Ръководителят на управлението на извънредни ситуации Стив Личауер също изрази загриженост относно пътя на Идалия по време на кратка пресконференция. Той каза, че бурята, която се очаква да достигне сушата като ураган от категория 3, може „абсолютно“ да бъде по-опасна от урагана Иън въз основа на последната прогноза.

„Тази буря се променя много бързо и докато навлиза в Персийския залив, стана много сериозно. Очакваме до категория 3 или може би дори 4“, каза Литшауер. „Бъдете подготвени и спазвайте нашите заповеди за евакуация.“

По-рано в понеделник служителите на окръг Manatee издадоха задължителна евакуация за жителите, които живеят на ниво A, включително всички паркове за мобилни къщи. Издадена е и заповед за доброволна евакуация за жителите на ниво B.

Очаква се между 30 000 и 50 000 жители да бъдат засегнати от заповедта за евакуация на окръга, каза Литшауер.

Посетете www.MyManatee .org/ManateeReady, за да проверите нивото си на евакуация и да видите друга информация за готовност за урагани.

12:15 ч. Понеделник: Нов колеж отмени часовете

Новият колеж на Флорида отмени часовете и извънкласните дейности (включително лека атлетика) за вторник. Временният президент на New College Ричард Коркоран направи съобщението в писмо до общността на колежа, цитирайки предпазливост към момента.

Предвижда се занятията да бъдат възобновени в сряда, ако кампусът не претърпи щети или загуба на захранване от тропическата буря Идалия .

Преподавателите трябва да останат вкъщи, докато часовете са отменени, а персоналът на кампуса трябва да се свърже със своя ръководител, за да определи дали да се явят в кампуса или да останат вкъщи във вторник.

12 ч. Понеделник: Президентът Байдън обявява извънредно положение в Идалия

Президентът Джо Байдън одобри декларация за извънредно положение във Флорида. Това означава, че Федералната агенция за управление на извънредни ситуации (FEMA) е предоставена да помогне с помощ при бедствия, за да допълни държавните, племенните и местните усилия за реакция от тропическата буря Идалия.

FEMA е упълномощена да координира усилията за помощ при бедствия в следното окръзи:

Alachua

Bay

Calhoun

Charlotte

Citrus

Columbia

DeSoto

Dixie

Franklin

Gadsden

Gilchrist

Gulf

Хамилтън

Харди

Хернандо

Хилсбъро

Джеферсън

Лафайет

Лий

Леон

Леви

Либърти

Медисън

Ламантин

Марион

Паско

Пинелас

Полк

Сарасота

Съмтър

Сувани

Тейлър

Уакула

Според съобщение за новините, „FEMA е упълномощена да идентифицира, мобилизира и предостави по свое усмотрение оборудване и ресурси, необходими за облекчаване на последици от извънредната ситуация. Спешните защитни мерки, ограничени до пряка федерална помощ, съгласно програмата за обществена помощ, ще бъдат осигурени при 75% федерално финансиране.“

Федералният координиращ служител на FEMA за операциите по възстановяване в засегнатите райони е Брет Хауърд.

11 ч. Понеделник: Manatee е надстроен до предупреждение за ураган

Окръг Manatee е надстроен до предупреждение за ураган в последната актуализация на Националния център за урагани. Предупреждението се простира от средата на Longboat Key на север до река Ochlockonee в района на Big Bend.

„Предупреждението за ураган означава, че се очакват ураганни условия някъде в зоната на предупреждение“, каза Националният център за урагани. „Предупреждението обикновено се издава 36 часа преди очакваната първа поява на ветрове със сила на тропическа буря, условия, които правят подготовката навън трудна или опасна. Подготовката за защита на живота и имуществото трябва да бъде приключена бързо. Предупреждение за ураган означава, че се очакват ураганни условия някъде в зоната на предупреждение, в този случай в рамките на следващите 12-24 часа. Подготовката за защита на живота и имуществото трябва да бъде приключена бързо.“

Последната прогноза гласи, че пътят на Идалия преминава през Мексиканския залив като ураган край залива Тампа в 7 часа сутринта. вторник. Конусът на Idalia се движи на североизток, удряйки навсякъде от окръг Пинелас до района на Биг Бенд и в момента се предвижда да се превърне в голям ураган, кацнал в района на Биг Бенд.

9 ч. сутринта, понеделник: Ламантина под наблюдение на урагани

Тропическата буря Идалия се очаква да се превърне в ураган, когато се приближи до западна Куба по-късно днес, според Националния център за ураганите.

Идалия в момента е на около 90 мили южно от западния край на Куба с ветрове достигайки 65 мили в час, съобщи Националният център за ураганите в актуалната си информация в понеделник сутринта.

Наблюдението на ураганите е в сила за Флорида от Енгълуд до Индиън Пас. Това включва Manatee County.

Скалата на Сафир-Симпсън определя категориите на ураганите въз основа на силата на вятъра. След като бурята достигне сила на вятъра от поне 75 мили в час, тя се надгражда от тропическа буря до ураган.

Последната прогноза за Идалия показва, че бурята се проследява на север в Мексиканския залив. Пътят на Idalia се очаква да се насочи в посока север към североизток във вторник и да достигне крайбрежието на Персийския залив на Флорида в сряда, каза Националният център за ураганите.

С Idalia идват бурни вълни и силни ветрове, каза Националният център за ураганите.< /p>

„Комбинацията от опасна буря и прилив ще доведе до наводняване на обикновено сухи райони в близост до брега от надигащи се води, движещи се навътре от бреговата линия“, каза Националният център за ураганите.

Националният център за урагани прогнозира 4 до 7 фута вълна от буря, която да засегне зони близо до река Анклот, до Тарпон Спрингс и средата на Лонгбоут Кий, докато районите на юг оттам до Енгълууд трябва да видят 3 до 5 фута вълна от буря.< /p>

Вълна на бурята се случва, когато „водата се изтласква към брега от силата на ветровете, движещи се циклонично около бурята“, каза Националният център за ураганите. „Въздействието върху скока на ниското налягане, свързано с интензивни бури, е минимално в сравнение с водата, която се изтласква към брега от вятъра.“

Gov. Рон ДеСантис каза в понеделник, че ще бъдат издадени заповеди за евакуация в няколко окръга на брега на Персийския залив, вариращи от Pinellas или Manatee County до района на Биг Бенд, където мисията на Флорида преминава в полуострова югоизточно от Талахаси, според доклад на Miami Herald.

„Това ще бъде мощен ураган и определено ще засегне щата Флорида по много начини“, каза ДеСантис, докато призова жителите на Флорида да се подготвят за бурята и да защитят себе си и семействата си.

> Преглед на коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР