Жителите и гостите на Стара Загора ще могат да се

...
Жителите и гостите на Стара Загора ще могат да се
Коментари Харесай

От 1 октомври стартира автоматичната система за таксуване на пътници в Стара Загора  

Жителите и гостите на Стара Загора ще могат да се възползват от преимуществата на построената автоматизирана система за таксуване на пасажерите в градския превоз от 1 октомври. Това стана ясно през днешния ден по време на осведомителния ден в напълно рехабилитираното работно хале на тролейбусното хранилище - сменени са дограмата и външните индустриални порти и е осъществено топлинно саниране на постройката и покрива.

Как да се употребява автоматизираната система за таксуване на пасажери в тролейбусния и автобусния превоз демонстрираха заместник-кметът Йордан Николов и представители на компанията реализатор. 
Електронната система за таксуване съставлява софтуерен модел, който предлага еластичност и ръководство в действително време. То припомня банковите профили или сметки, посредством които се основава личен код, съхраняващ базата данни на потребителя “, изясни Борислав Горов, представител на „ Телелинк “. Той акцентира, че това дава преимущество, тъй като даже " физически картата за превоз да липсва, то акаунтът пази всичко належащо “. От компанията показаха образно по какъв начин може елементарно да се ръководи цялата система, което ще улеснява потребителите на градския превоз и транспортния оператор.

Оборудвани са три пункта за издаване/активиране на билетни артикули и карти - на бул. „ Патриарх Евтимий “ 81, бул. " Руски " 1 и в кв. " Железник ", ул. " Загорка " 1. В тях жителите ще могат да си купуват и презареждат карти за пътешестване. 
Ще бъдат въведени три типа електронни безконтактни карти. Персонализираните ще са поименни и на тях ще са отпечатани името и фотографията на лицето, на което е издадена картата. Неперсонализираните - без име и фотография на притежателя ще могат да се зареждат от време на време с определен артикул. Нискостойностните карти ще разрешават реализирането на няколко пътувания в публичния превоз. За ползващите градския превоз с отстъпки - пенсионери, възпитаници, студенти и други, електронните карти ще са персонифицирани, със фотография на ползвателя им, и ще се издават само в трите билетни център.
Билетни машини, от които жителите ще могат сами да си купуват билети и да презареждат електронните си карти, към този момент са сложени на 10 спирки в града.
 РЗИ-Стара Загора разгласи за умрял излекуван от ковид РЗИ-Стара Загора разгласи за умрял излекуван от ковид
От РЗИ-Стара Загора е позволена техническа неточност при въвеждането в Информационната система на данни за пациент с COVID-19, оповестиха от...
От 1 октомври ще могат да се употребяват и 77 машини за продажба на билети, инсталирани на борда на транспортните средства. Те са снабдени със профилирани принтери и за секунди отпечатват определения билет. Автоматите са снабдени със 7-инчови чувствителни на досег (touch) екрани, предопределени за избор на цена и закупуване на билет. Настроени са да одобряват български монети с номинал от 10, 20 и 50 стотинки и 1 и 2 лв.. Устройствата не връщат ресто.
Билет или пакет от билети за пътешестване жителите и гостите на града ще могат да си закупят посредством мобилното приложение „ Градски превоз Стара Загора “.
Чрез приближаване на съответния превозен документ до мястото на четеца на валидаторите, с които са оборудвани рейсовете и тролейбусите, пасажерът валидира картата или билета си незабавно, откакто се качи в транспортното средство. Щом се регистрира регистрацията, на монитора на устройството се изписва часа на потребление.
Със закупуване на абонаментните електронни карти цената на пътуването в градския превоз ще бъде по-ниска от 1 лев, напомни Йордан Николов. Абонаментна електронна карта за една градска линия за 30 пътувания в границите на месец ще бъде с цена  24 лв., което значи, че цената на едно пътешестване ще е 80 стотинки. 
Автоматичната система за таксуване на пасажери в публичния автобусен и тролейбусен превоз на Община Стара Загора е по план „ Модернизация и развиване на резистентен градски превоз в град Стара Загора - II фаза “, който е финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР