Жители от столичния квартал "Малашевци" протестираха днес срещу трафика от

...
Жители от столичния квартал "Малашевци" протестираха днес срещу трафика от
Коментари Харесай

ПРОТЕСТИ в столичен квартал срещу трафик от тирове

Жители от столичния квартал "Малашевци " стачкуваха през днешния ден против трафика от камиони и огромни строителни машини в квартала. След многобройниподписки, сигнали и тъжби до Столичната община за отклонение на придвижването те стигат и до митинг.

"Децата ни са пандизчии. Ние не смеем да ги пуснем даже на тротоара ", разяснява пред Българска национална телевизия Мария Митрева. "Не мога да схвана за какво затваряме нощни заведения в Слънчев бряг, а не можем да спрем тежките камиони, които минават през квартала. А тези камиони са нещо ужасно ", добавя Стефан Петров.

Жителите на квартала изясняват, че шумът от преминаващите камиони е непоносим, улиците са мощно запрашени, а през последните години поради натоварения трафик е имало и доста пътни произшествия.

Улица "Рояк " е необятна 10 метра и по двете й платна се движат освен коли, а също тирове и рейсове, като един от резултатите е напукани стени на къщите на хората. Тировете минават по този път, тъй като той е единственият, който води към Северната дъга и назад, разяснява проблемите на жителите БТВ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР