Жители от столичния квартал „Дружба” се обявиха против новозапочнал строеж

...
Жители от столичния квартал „Дружба” се обявиха против новозапочнал строеж
Коментари Харесай

Жители на „Дружба” протестираха срещу строеж до езерото

Жители от столичния квартал „ Дружба” се оповестиха срещу новозапочнал градеж на зелена повърхност до езерото в квартала.

В неделя пристигнали багери, които почнали да разкопават терена и пробвали да сложат ограда. Хората видели протичащото се и пристигнали да изискат документи и разрешителни за работата им.

Не са получили такива, а по-късно пристигналите вложители им посочили подготовка за стимулирано предложение за изменение на проекта за регулация.

„ Хората, които заграждат мястото демонстрираха документи, че площта е тяхна и желаят да обособят частта от парка като техен терен”, уточни един от жителите. Живеещите са безапелационни, че в региона има съществено презастрояване и считат да сезират омбудсмана и да създадат подписка против това.

Кметът na " Дружба " Ивайло Цеков съобщи, че до в този момент не е постъпвало капиталово желание, а в ДАК има въведено предложение за нова регулация. Той посочи, че теренът е частен и е очакван в общия организационен проект за жилищно строителство. Кметът е безапелационен, че в случай че бъде позволен градежа ще бъде обществено показан и разискван, а хората ще бъдат вярно и навреме известени.

Живеещите бяха скептични, че разискването ще стане по разпоредбите и по тази причина кметът се ангажира да разлепи информацията в региона и да я разгласява в медиите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР