Жители от Северозапада ще протестират с искане да бъде построен

...
Жители от Северозапада ще протестират с искане да бъде построен
Коментари Харесай

Жители на Северозапада искат тунел под „Петрохан“

Жители от Северозапада ще стачкуват с искане да бъде издигнат тунел под Петроханския проход. От Националната гражданска самодейност „ Тунел под Петрохан” са внесли в Народното събрание отворено писмо и подписка от името на 16 664 поданици на Северозападна България, осведоми NOVA.

В документа

хората от най-бедния регион в цяла Европа упорстват до 30 юни да започва процедура за построяването на пътното оборудване .

Събирането на подписите за построяването на тунела е почнало преди година. Подписката беше съчетана и с митинги. Според локалните поданици един подобен тунел ще бъде от изгода за цялата българска стопанска система.

Месните се надяват, че новият тунел може да притегли туристи

във Вършец и градът ще върне остарялата си популярност на балнеоложки център. Според жителите на града туристите в този момент са доста малко и главната причина е, че мястото е мъчно налично.

През предходната година приблизително на денонощие през прохода „ Петрохан “ са минавали по 5000 МПС. В момента поради зимните условия тежките камиони не минават.

За тунел през "Петрохан " се приказва от десетилетия, само че план никтога не е имало. През октомври 2003 година тогавашният министър на районното развиване и благоустройството в държавното управление на Сакскобургготски - Валентин Церовски - съобщи, че до началото на 2007 година тунелът ще е подготвен.

Още по тематиката вижте във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР