Жители от квартал Красно село плашат с протести заради строеж

...
Жители от квартал Красно село плашат с протести заради строеж
Коментари Харесай

Жители на Красно село заплашват с протести заради строеж на висок блок

Жители от квартал " Красно село " плашат с митинги поради градеж на нов блок. 7-етажната постройка ще се появи пред блок 11 до 2 години. Опасенията на хората са, че гледката към Витоша ще се трансформира в безценен спомен, а животът им ще продължи без светлина. Притесняват се още, че новодомците ще унищожат зелените площи в съседство.

София

Всичко стартира със заграждането на терена пред блока през декември. В началото на тази година се появява и табела, от която излиза наяве, че стартира построяването на нов блок.
Ирина Кирилова, гражданин на бл. 11 в " Красно село ": " Притеснява ни това, че постройката ще е доста огромна, в непосредствена непосредственост до нашия блок. Това е нашата южна част на блока и ще има огромно помрачаване. " Мариела Кирилова, гражданин на бл. 11 в " Красно село ": " Сега ще построят един блок на 7 етажа, с 14 жилището, 1 ателие, с разгърната повърхност 1800 квадратни метра. Плюс подземени гаражи, които са съвсем върху целия имот и са към 500 квадратни метра. "
Разказват, че когато почнали да копаят подземния гараж блокът по този начин се разтресъл, че имали възприятието, че има земетресение. Инвеститорът увери, че разполагат с всички документи и градежът е изцяло легален. Същото удостовери и основният проектант на регион " Красно село " Христо Кючуков. Той изясни, че в регулационния проект на региона от 2013 година теренът е предназначен за застрояване, а не за озеленяване. Той призна, че в началото постройката е трябвало да бъде на 3 етажа, само че предходният основен проектант на региона е направил изменението.
Христо Кючуков, основен проектант на регион " Красно село ": " В пълномощията на районните архитекти е да вършат промени на застроителния и регулационен проект до височина кота корниз 15 метра и това нещо е направено през 2016 година "
Кючуков изяснява, че там е разрешено да се строи до 26 метра, тъй че не е изпълнен максимумът. Главният проектант на региона опровергава изказванията на жителите, че са правени заменки с терени. Допълва, че е направена замяна поради топлопровод, който минава наоколо до блока. Жителите към този момент са събрали подписка и са алармирали всички виновни институции. Готови са и да излязат и на митинги, в случай че страната не отбрани правата им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР