Жители на видинското село Градец събират дрехи и пари в

...
Жители на видинското село Градец събират дрехи и пари в
Коментари Харесай

Събират средства за семейство, загубило дома си при пожар във видинското село Градец

Жители на видинското село Градец събират облекла и пари в поддръжка на 4-членното семейство, което загуби дома си след пожар, заяви кметът Илия Томов.
Огнената буря е избухнала на 7 януари вечерта. Вследствие на пламъците е изгорен вторият етаж с покрива на къщата и гредоредът долу.
"Къщата е за цялостен ремонт. Светлин Гунчев и брачната половинка му са били на работа, неговата майка пък е била в пристройката - в мутвака. Печка, такава на дърва, момчето я възпламенява печката и по-късно не е било сега тук, те са били на работа и за жалост от искра нещо е станало, само че от тук е тръгнал пожарът, от печката ", сподели кметът.
Семейството живее в пристройката, спестявания нямат. Мъжът и дамата работят, само че средствата стигат, едвам посрещат ежедневните потребности.
"Взехме найлон 100 квадрата, с цел да се покрие покривът първоначално, най-важното е първо той да се направи. Жителите на Градец, който с каквото може ще помогне и с облекла, и с одеяла, и с парични суми. Има и банкова сметка - ние сме я качили на фейсбук на Кметство Градец. Има хора, обаждаха ми се за облекла, за парични суми да дарят. Ще помогнем колкото можем на това семейство ", съобщи още Томов.
Четири противопожарни автомобила са гасили пожара. Бързата интервенция на огнеборците е предотвратила разпространяването на огъня към прилежащите къщи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР