Жители на Видин са силно притеснени от решението в града

...
Жители на Видин са силно притеснени от решението в града
Коментари Харесай

Видинчани негодуват заради режима на уличното осветление

Жители на Видин са мощно обезпокоени от решението в града да бъде въведен режим на уличното осветяване.
Според общинското управление, това е единственият метод да бъдат понижени високите сметки за ел. сила.
"Кой позволи грешката, в този момент като те слагат в невъзможност, няма накъде. Това не трябва да се случва. Според мен ще се усили престъпността и благодаря за това, че до момента има улично осветяване - кварталите са осветени, прибираме се в по-късни часове и е прелестно да виждаш къде стъпваш. Против съм това решение, в случай че се одобри. Трябва да се изключат част от лампите. Ми то е неотложно, тъй като не могат да си платят високите сметки. Обаче има и друга по-тъмна страна, тъй като на всички места споделят, че престъпността стартира да се усилва и изключително по тия крайните квартали. Предполагам в центъра няма да го спрат, дето няма никой през нощта. Но и там живеят хора и не би трябвало да се прекъсва... "
За такава мярка се схванаха през предходната седмица и кметовете на обитаемоте места от общината на среща с общинското управление.
Режим на уличното осветяване вкараха 70 български общини от Северозапада. Причината - скъпия ток и дефицита на средства за към три пъти по-високите сметки. Местните управи нямат средства, с които да компенсират нарастването в цените на електрическата енергия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР