Жители на Видин излязоха на протест. Причината - обещанието на

...
Жители на Видин излязоха на протест. Причината - обещанието на
Коментари Харесай

Видин напомня на управляващите, че им обещаха магистрала

Жители на Видин излязоха на митинг.
Причината - обещанието на властта от Видин до Ботевград да бъде построена автомагистрала, която към този момент година остава единствено на думи и документи.

Преди година стотици поданици на дунавския град излязоха на серия от митинги , на които желаеха построяването на автомагистрала до Ботевград и тунел под прохода " Петрохан ".
Тогава министър председателят Бойко Борисов и министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков дадоха обещание на видинчани, че построяването на скоростен път до Видин и тунелът под " Петрохан " ще стартират скоро - въпросните планове постоянно били предпочитани за държавните управления на Борисов.
 Северозападът стачкува за автомагистрала до София
Северозападът стачкува за автомагистрала до София

Жителите желаят и създаване на тунел под прохода " Петрохан "

Според жителите на Видин обаче това били празни приказки .

Един от протестиращите преди година поданици на северозападния град съобщи пред Нова, че се усеща измамен.
" Ние спряхме митингите не с вяра, а с обещания от страна на държавното управление. В последна сметка ние сме излъганите ", безапелационен е той.

Организаторите на проявата са Гражданско обединяване " Единни за смяна ". Те настояват, че има закъснение от 8 месеца по графика за градежа на пътя Видин - Ботевград, написа БНР.

" Всъщност тази една година няма нещо, което да е очевидно, и което да е резултат от това, което беше дадено и беше взето като решение за график ", показа пред публичното радио протестираща от обединяването.
 Северозападът чества 3 март и тунел под Петрохан
Северозападът чества 3 март и тунел под Петрохан

Нанков разгласи, че кулоар 4 и тунела постоянно са били приоритет

От районното министерство пък изясняват, че обещанията не са забравени - имало прогрес по построяването на пътя, свързващ най-бедния район в страната и Европейски Съюз със столицата София.
Забавянето пристигнало поради обжалване на публичната поръчка за строителство на правата Мездра - Ботевград.
Във Видин също имало закъснение поради юридически проблем, който се решил с смяна в закона за Устройство на територията.

" Вече има механически планове, направени са подробни устройствени проекти. Продължаваме с административните процедури, които са невидими за хората , само че ние сме задължени за съблюдаваме закона ", съобщи районният министър Петя Аврамова.

Новият план предвиждал правенето на автомагистрала от Видин до Монтана , като пътят нямало да съответствува с досегашния.

От Мездра до Ботевград ще се строи скоростен път, а не автомагистрала.

" Провеждаме процедурите за избор на реализатор, тази година избираме реализатор, паралелно с това правим отчуждителните процедури и се надяваме до края на година да стартираме действително строителство ", разяснява от своя страна някогашният началник на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) инж. Дончо Атанасов.

Междувременно данни на Нова сочат, че от откриването на " Дунав мост " 2 преди пет години, до момента трафикът на коли се е утроил.
 Кабинетът утвърди построяването на скоростен път София-Видин и тунел под Петрохан Обновена
Кабинетът утвърди построяването на скоростен път София-Видин и тунел под Петрохан

Държавата приготвя за концесия тунела под Петрохан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР