Жители на Велинград сигнализираха за опасен кратер на възлова улица

...
Жители на Велинград сигнализираха за опасен кратер на възлова улица
Коментари Харесай

Огромен кратер зейна на улица СНИМКИ

Жители на Велинград алармираха за рисков кратер на основна улица в града. По думите им голямата дупка се появила внезапно след дъжд и погълнала асфалтовата настилка. Кратерът е с впечатляващи размери.

На улица „ Вела Пеева “ във Велинград се отвори същински кратер с дълбочина 2, 80 м и широчина повече от 2 м. Има още напуквания по асфалта, което демонстрира, че дупката може да стане тройно и четворно по-голяма и в нея да попадне цялостен автомобил.

Кратерът се отворил ненадейно.

„ Вечерта заваля дъжд. И на сутринта я имаше! Дълбоко е, да. И най-важното е, че аз не видях да се изхвърли пръст отсам “, споделя Ирена Пехливанова от Велинград.

„ Не съм забелязала преди този момент какво е имало. Може би е бил тъничък пластът на асфалта. И основата не е била хубава “, съобщи Лили Христова.



„ Причината да се получи този кратер на първо време е изобилният дъжд, временен, само че доста изобилен. И в този сектор е компрометирана самата канализационна мрежа. Правили сме доста постоянно продухвания с каналочистачната, само че се оказа, откакто се получи този кратер, че просто тръби няма “, изясни пред bTV инж. Рени Тренова, шеф на ВКТВ-ЕООД Велинград.

Вече няколко дни дупката стресира хората от квартала:

„ Целият регион е отцепен. Пороят беше на 22 следобяд. На 23 сутринта с доктор Коев бяхме на място. И отцепихме региона. Д-р Коев извика шефа на компанията, която ще подмени канализационната система сред двете улици. И дори през днешния ден към този момент са закупени тръбите и работата стартира от на следващия ден “, сподели инж. Тренова.

В момента асфалтът в радиус няколко метра е също напукан: Добрата вест е, че незабавният ремонт ще стартира до часове
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР