Жители на великотърновско село обединиха усилията си, за да отстранят

...
Жители на великотърновско село обединиха усилията си, за да отстранят
Коментари Харесай

Жители на търновско село сами разчистиха пораженията, причинени от снеговалежите

Жители на великотърновско село сплотиха напъните си, с цел да отстранят вредите след изобилния снеговалеж. Тази заран хората от с. Самоводене се включиха с труд и техника в доброволна акция по почистването на паднали дървета, клони и скъсани жици в обитаемото място.

Селото пострада съществено след снежните стихии – остана 4 дни без ток, а по улиците бяха повалени десетки дървета.
След като беше стопен снега, се откриха следствията, като счупени дървета, накъсани проводници, вредите, които донесе този изобилен снеговалеж. За всички е ясно, че една институция или институция няма по какъв начин единствено да се оправи с подобен прелом, по тази причина призовахме в обществените мрежи главно за поддръжка да си почистим сами и отстраним тези последици.
алентин Къндев, кмет на Самоводене

Тази заран десетки поданици на Самоводене откликнаха на концепцията за доброволната акция.

„ Ние желаеме да подкрепим кмета, който има огромно предпочитание да работи и ще му оказваме помощ през годините на кметуване, да стане селото ни чисто, прелестно “, споделя Лиляна Гецова, гражданин на селото.

„ Трябва да оказваме помощ с всички сели селото да наподобява добре след тези бедствия, които се случиха! Идва зимата занапред и би трябвало да се подготвим “, споделя Силвия Драгиева.

„ Сега ситуацията е рискова и взехме решение, че е добре да почистим падналите клони и да предадем един прекрасен тип на нашето китно село “, споделя Владимир Николов.

„ Всеки на доброволни начала взе участие тук с техника, с машинки за рязане, с клонорези. Просто съм доста разчувствуван, че толкоз хора се включват в самата самодейност “, изясни кметът.

Доброволната акция стартира със алегорично засаждане на елхичка пред читалището, която ще бъде украсена за идните коледни празници.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР