Жители на варненския район Аспарухово и протестиращи от палатковия лагер

...
Жители на варненския район Аспарухово и протестиращи от палатковия лагер
Коментари Харесай

Варненци протестират, искат целостен *ремонт на Аспаруховия мост/

Жители на варненския регион " Аспарухово " и протестиращи от палатковия лагер до Общината във Варна излязоха на митинг на Аспаруховия мост с искане за повсеместен ремонт на оборудването. Мотивът е, че от пет години се вършат единствено козметични поправки, а колоните на моста са в неприятно положение. Обмисля се и правенето на петиция, която да бъде подкрепена от всички, които желаят повсеместен ремонт на Аспаруховия мост.

Протестиращите желаят ясни отговори от институциите, тъй като някои сектори от моста не са ремонтирани откогато е издигнат през 1976 година

Ремонтните действия на моста започнаха през 2016 година и уверенията на тогавашния районен министър Лиляна Павлова бяха, че те ще приключат в края на 2018 година Към момента са изхарчени 7 милиона лв. от обещаните 30 милиона, а работата е свършена на половина и бяха ремонтирани тези сектори на моста, които са в периферията му.

Все още не е ремонтирана главната част на оборудването - това, което минава над канала. Там има детайли, които не са подменяни от 44 години, а последното градивно проучване на стоманените болтове по колоните е правено преди 20 години.

" В момента на моста ни тормози неговото положение. Той е извънредно зле, изключително колоните изпод, които никой не вижда, преминавайки по моста. Бетонът е опустошен. Самата арматура е изгнила към този момент ", сподели варненката Мария Георгиева пред Българска национална телевизия.

" В последна сметка, това оборудване не може да бъде оставено на произвола на ориста. Оттук минава половин България ", безапелационна е Албена Маринова.

От Пътната организация обясниха, че за тази година повече поправки на моста няма да се вършат. Не прецизират и дали се плануват за идната година, само че твърдят, че мостът е в доста положително положение и хората няма защо да се тормозят.

" Колоните, които са били в доста неприятно положение по ремонтираните уреди са главно ремонтирани, като са възобновени част от армировката и е усилена армировката, санирани са, покрити са с ново бетоново покритие. Останалите пет уреди подлежат на настоящо поддържане. Абсолютно безвредни са за прекосяване ", сподели инж. Иван Досев, член на УС на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Според специалистите, мостът е в доста положително техническо положение и хората няма защо да се тормозят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР