Жители на Варна се събраха на протест пред емблематичния плувен

...
Жители на Варна се събраха на протест пред емблематичния плувен
Коментари Харесай

Варненци протестират срещу събарянето на емблематичния Дом Младост

Жители на Варна се събраха на митинг пред емблематичния плувен комплекс " Дом Младост ". Недоволството е против проектите за събарянето му поради реализацията на нов план на същото място.

Призивът за днешния митинг потегля от обществените мрежи. Треньорът по футбол Пламен Йорданов написа във Фейсбук: " Намери се " решение " за плувен комплекс " Дом Младост " в гр. Варна.... ще бъде съборен напълно, с цел да се направи жилищна кооперация и търговски площи, макар трите мола наоколо... Честито! На процедура единственият вид за плуване на дребни деца, поради дълбочината на закритото и откритото оборудване. Занемарено от години и към този момент вечно ще е в историята... "

 Снимка: dommladost.festa.bg

" Дом Младост " е пуснат в употреба преди 35 години. Разположен е на повърхност от 9500 кв.м. Водата, която идва от сондаж с дълбочина 1980 м, е термална - с температура 47 градуса по Целзий. Лекува болести на опорно-двигателния уред, на периферната нервна и храносмилателна система.

В двата басейна с минерална вода деца се учат да плуват, организират се и рехабилитационни действия за деца със специфични потребности, осведоми Българска национална телевизия.

Преди повече от 10 години е оповестено желанието на тогавашния притежател " Феста холдинг " на мястото да бъде построена жилищна постройка, в която да бъде непокътнат и съществуващият предмет на активност, което обаче не се случи, напомня БНР.

Наемателите са получили предупреждение до 20 юни да изоставен постройката. Според хората следва създаване на жилищна кооперация с търговски обекти. От Община Варна обясниха пред Българска национална телевизия, че постройката в никакъв случай не е била общинска благосъстоятелност, само че все още няма и позволение за градеж на мястото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР