Жители на Вакарел и близките села Хората настояват, че ако

...
Жители на Вакарел и близките села Хората настояват, че ако
Коментари Харесай

Цели кратери са, има повече дупки, отколкото асфалт: Жители на Вакарел искат цялостен ремонт на пътищата в района

Жители на Вакарел и околните села Хората упорстват, че в случай че пътищата не бъдат ремонтирани, в най-скоро време ще станат безусловно неизползваеми. Жалбите към АПИ са доста, а отговорът един - няма пари за главен ремонт, а единствено за запълване на огромните дупки.

Пътят Вакарел - Белица в община Ихтиман е дълъг близо 23 км. От години дупките по него са на всички места.



" Този път е в извънредно неприятно положение - няма маркировка, това е път с доста завои, тук доста постоянно падат мъгли, има неприятна видимост и има действителна заплаха за човешки животи. "

" Цели кратери са, има повече дупки, в сравнение с асфалт. "



Дупките по пътя Вакарел - Панагюрище, по който минават доста рейсове и коли от София към Панагюрище и назад, са по-дълги и по-широки от 20 см. За да ги избегнат, водачите минават в отсрещното платно, което основава условия за произшествия.

" Има голям брой тъжби, които са подадени към АПИ. Имаме два отговора. Единият отговор е, че " нямаме пари ", а другият отговор е, че са запъленени тези, които са най-спешните. Това са 6 хиляди кв. метра. Пътят е 23 км и е в действителност рисков, всеки ден има произшествия ".



Хората недоумяват за какво през януари тази година е била оповестена социална поръчка за изследване и ремонт на пътя, а в средата на март е прекъсната.

" Призоваваме АПИ да ни оправи дупките тъй като идва зима, стартира да вали, дупките замръзват. Те и сега не са дребни, само че ще станат повече и по-големи и още по-дълбоки и до Коледа по този път няма да може да се минава. "

Протестът беше подсилен и от жителите на други общини по протежението на пътя.



" Подкрепяме справедливия митинг на хората, тъй като ние също употребяваме този път. Ние също готвим митинг и ще блокираме пътя Панагюрище-София ", сподели Милко Ангелов - кмет на с. Оборище, Община Панагюрище.

Днес до блокиране на пътя не се стигна, само че хората се заканиха, че в случай че не бъдат чути, ще излязат още веднъж на митинг.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР