Жители на улица в Пловдив живеят без вода вече няколко

...
Жители на улица в Пловдив живеят без вода вече няколко
Коментари Харесай

Три дни десетки жители на бул. “Хаджи Димитър“ са без вода, издирват причината

Жители на улица в Пловдив живеят без вода към този момент няколко дни. За това алармираха до TrafficNews живущи на бул. „ Хаджи Димитър ” в регион „ Западен ”. Пловдивчаните описаха, че от 27 юни са без вода, като повода е осъществяване на ремонта, който се точи към този момент близо година.
Прочетете още
Според читателите ни повода поради която живущите в региона са останали на изсъхнало е, че чиновниците, които работят на място не помнят да завъртят водопроводния кран, който стопират, до момента в който правят някои от ремонтните действия. Тръгвайки си по този начин обаче остават десетки хора в региона без вода.

Ремонтът на булеварда към този момент се точи близо година, въпреки че обещанията на изпълнителите от „ София асфалт “ и „ Вейл структури “ бяха той да е подготвен за 4-5 месеца.  

„ В понеделник стопираха водата по обяд. Съпругът ми се свърза с диспечер на ВиК Пловдив,който излезе съзнателен човек и изпрати по-късно водопроводчик, който да включи крана за водата,тъй като от компанията си бяха тръгнали без да го пуснат. Водата пристигна късно вечерта, сутринта също имаше,но до такава степен. От обяд на 27 юни вода не е имало ”, описаха жителите.

Те допълниха, че на 28 юни вечерта са подали няколко сигнала до ВиК, като диспечерът им обяснявал, че екип търсил повреда в региона, само че в действителност съгласно читателите ни такава няма.

„ Трябва просто да се завърти кранът, само че се оказа, че нямат спешен екип. Не се устоя без вода, това е нужда! ”, разясниха жителите. „ Днес съм се свързала и с ВиК Пловдив, с шефа на компанията реализатор господин Георгиев, с кмета на регион „ Западен ”. Всички споделят,че виновността не е в тях и се оправдават един с различен. С дребни деца сме, има и възрастни заболели хора, нужна ни е и на нас ”, допълниха те.

Освен къщите, намиращи се на самия бул., разположените зад него семейства също са без вода.

„ Техническият беше на място и сподели, че са създали муфата на тръбата, само че оттова нататък били ВиК Пловдив и да търсим тях. От ВиК пък споделят,че компанията има ангажимент. Hе могат да се схванат, а пострадалите сме ние и никой не влиза в състояние ”, описаха още пловдивчаните.

Днес обаче от ВиК са на място и работят, като чиновници са декларирали на жителите, че до вечерта жителите ще имат вода.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР