Жители на Цалапица окупираха сградата на прокуратурата в Пловдив преди

...
Жители на Цалапица окупираха сградата на прокуратурата в Пловдив преди
Коментари Харесай

Жители на Цалапица искат справедливост за убития Митко

Жители на Цалапица окупираха постройката на прокуратурата в Пловдив преди старта на делото за убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Те са издигнали плакати с надписи " Справедливост за Митко " и " Искаме пренасяне на делото в Окръжна прокуратура ", съобщи кореспондентът на БГНЕС от града под тепетата.


Протестиращите упорстват за бързата екстрадиция на Рангел Бизюрев - обвинения като директен палач. В момента той е арестуван в Дания, където апелира на две инстанции настояването на българските управляващи да бъде екстрадиран у нас. Братята Борислав и Валентин Динкови са упрекнати за помагачество при укриването и бягството зад граница на Бизюрев, който е от същото село.

Майката на убития Митко и неговия чичо са с мегафон и крещят " Искаме Рангел ", " Мафия " и " Смърт за убийците ". Майката на Митко настоя за среща с окръжния прокурор и с наблюдаващия прокурор, само че не бе призната.

" От самото начало знаем, че единият от близнаците - Валентин участва на убийството. На записите се виждат още четири души. Двама са участниците в побоя, другите стоят и гледат. Нищо не е направено както би трябвало от нито една институция. Рангел би трябвало най-бързо да бъде екстрадиран ", разяснява Атанаска Бакалова.

" Очакваме най-лошото за нас - да бъдат пуснати с условни присъди. Не би следвало това да се случва в естествена страна при ликвидиране. Нека бъдат разпитани всички, които са били там. Да кажат цялата истина. За мен има корупция, до момента - 7 месеца, нито прокуратура, нито полиция, безусловно никоя инстанция не си е свършила работата ", разяснява Йорданка от Цалапица, която поддържа почернените близки през цялото време.

Такова грубо ликвидиране не се е случвало, нито помним такава свирепост в село Цалапица ", добави тя.

Друга жителка на селото уточни, че фамилията на близнаците заплашвало, че цялото село щяло да плаче след делото.

Протестът пред прокуратурата продължава. Присъстващите от селото ще бъдат и на делото против близнаците, което е малко по-късно през днешния ден. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР