Жители на Своге са недоволни от ремонта на пътния участък,

...
Жители на Своге са недоволни от ремонта на пътния участък,
Коментари Харесай

Жители на Своге са недоволни от ремонта на пътния участък след тежката катастрофа

Жители на Своге са недоволни от ремонта на пътния сектор, на който при злополука починаха 20 души. Според тях новата мантинела не е поставена добре и е доста рискова за пешеходците. Хората настояват, че не по целия път е заменен горният пласт на настилката. А съгласно прокуратурата точно некачественият асфалт е една от аргументите за трагичния случай от преди осем месеца. В четвъртък прокуратурата притегли като обвинени още 7 души по случая. Първоначално с обвиняване се снабди единствено водачът на рейса. „ Нашите митинги не бяха за оставки. Ремонтите, които бяха направени, не са качествени. Пешеходните тротоари нямат излаз. Опасно е. Бяха дали обещание, че ще създадат пасарелки, липсват пешеходни пътеки и то тук-там, където минават деца ", съобщи в ефира на „ Здравей, България " протестиращата Камелия Димчева. Тя добави, че след случая ограничаването в региона е променено на 30 км/ч.

Недоволните споделиха още, че не е заменена настилката на целия сектор. „ Те ремонтираха единствено 800 м. Има още какво да се желае и да се реализира. Трябва да се вземат ограничения преди да е станал идващ случай ", безапелационни са протестиращите.„ На работната среща поставихме въпроса за мантинелата. Не мога да кажа за какво е направено по този начин, че да се постанова прескачане. Наистина е рисково, тъй като хората се движат по платното. Тези недомислици би трябвало да се оправят час по-скоро ", съобщи зам.-кметът на община Своге Валентин Михайлов.

Председателят на Научно-техническите съюзи в превоза Ясен Ишев разяснява, че водачите не съблюдават ограничаването в сектора. „ Вина за положението на този сектор има изпълнителят на плана, изпълнителят на надзора и тн. По веригата има пропуски в работата ", сподели още Ишев. По думите му повече не би трябвало да се позволяват неточности в ремонтите на пътните сектори.

Според пътният специалист Иван Стателов сменената пътна настилка евентуално не е направена по най-новите и модерни разбирания за асфалтополагане.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР