Жители на Свищов се оплакват от агресивни бездомни кучета и

...
Жители на Свищов се оплакват от агресивни бездомни кучета и
Коментари Харесай

В разгара на зимата Свищов е без приют за безстопанствени кучета

Жители на Свищов се оплакват от нападателни бездомни кучета и настояват, че в последните дни има случаи на нападнати хора. Градът е един от дребното у нас, в който няма построен подслон за безстопанствени кучета.

Свищов

Хората в Свищов изпитват боязън да се движат по улиците поради безпризорните кучета, които скитат през деня и нощем. През зимните месеци обстановката се усложнява, тъй като изгладнелите животни се събират на глутници в кварталите и атакуват.
- “Даселиквидират! Етовижтемоятасъпругаедвавърви. Вчерасаянападналикучета. Акоазубиякуче, щеме осъдят ”. Петя Иванова: “Иматолковамногонахапанихора, незнам, толковаестрашно.

От общината признават за казуса и дават обещание той да бъде решен. Служители на локалната администрация са преброили в Свищов 89 безстопанствени кучета. Казват, че приютът за бездомни животни би трябвало да е подготвен до няколко месеца.
Генчо Генчев, кмет на община Свищов: “Вмоментаеизбранатериториятаипомещенията, къдетощебъдеизграденновиятприютзакучета. Започвамеприподобряваненаметеорологичнитеусловия.
Хората се надяват в идващите седмици да няма съществени произшествия. Все отново не са не запомнили януари предходната година, когато глутница кучета атакува и умъртви 80-годишна жена в близкото село Козловец.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР