Жители на столичния район „Студентски“ излязоха на протест срещу мръсотията

...
Жители на столичния район „Студентски“ излязоха на протест срещу мръсотията
Коментари Харесай

Жители на “Студентски град“ излязоха на протест срещу мръсотията

Жители на столичния регион „ Студентски “ излязоха на митинг против мръсотията в квартала. Над 400 души са се включили към подписка, в която желаят чиста градска среда, съобщи БНР. Протестиращите се събраха пред постройката на Националната спортна академия

“Този проблем идва от интензивното строителство, не се почиства строителната техника, която влиза и излиза от обектите. Целият квартал е потопен в тиня, в прахуляк “, споделя протестиращите, представени от БНР

Според тях строителната техника, която работи в квартала, не се почиства при овакантяване на обектите, макар настоящите наредби.

“Това, което се случва сега, е, че или строителната техника не се почиства и излиза с буци тиня, които се сипят на всички места – по тротоари, по улици е кошмарно мизерно и мръсно, или бутафорно камионите се измиват, след което още веднъж минават през тиня и на процедура цялото упражнение се обезсмисля, а и хабим една вода “, настояват хората.

Според тях главният проблем е, че общината не упражнява никакъв надзор. Те упорстват централната и локалната власт, които са притежатели на територии в квартала, да влязат във притежание и да стартират да ги ръководят, а не непрекъснато да си трансферират отговорността.

Протестиращите поданици на регион „ Студентски “ оповестиха, че остават в подготвеност за нови прояви, в случай че не бъде решен казусът с чистотата в квартала.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР