Жители на столичния район Младост протестираха срещу поредно решение на

...
Жители на столичния район Младост протестираха срещу поредно решение на
Коментари Харесай

Софиянци протестираха срещу строеж на 12-етажен хотел, спрян от Иванчева

Жители на столичния регион " Младост " стачкуваха против следващо решение на Столичната община да позволи огромно застрояване на зелена повърхност в междублоково пространство в региона. Обитателите на блокове 73, 74 и 75 се проведоха, с цел да изразят неодобрение от плана за създаване на 12-етажен хотел и жилищна постройка директно пред домовете им и до спирката на метрото на пазара в " Младост ".

Ето какво написаха във Facebook уредниците на митинга, който се състоя довечера:

" Жители на Младост, поданици на гр. София, ние живущите от бл. 73, 74 и 75 и прилежащите блокове действаме обединено против огромното застрояване на квартала ни. На дребната зелена повърхност сред бл. 73 и бул. " Андрей Сахаров " е плануван 12-етажен хотел с прилежаща към него жилищна постройка и нова улица. Новата улица ще поеме големия трафик от бул. " Йерусалим " и бул. " Сахаров " и ще минава непосредствено под балконите ни.

Проектът ще унищожи десетки паркоместа, а новите здания ще генерират още нови коли. Паркирането ще стане невероятно на всички места в близост. Дори и все още, казуса с местата за паркиране е реалност. Новите здания ще се издигат тъкмо пред прозорците ни, а проектът ще унищожи и към двадесет иглолистни дървета - малко от останалите неизсечени за сметка на нови градежи!

Това е главен проблем и за замърсяването на въздуха. Само към нас са планувани близо 10 нови здания. Помогнете на нас, помогнете на себе си, помогнете на града ни! Нека покажем ясно, че сме срещу насилието над виталното ни пространство, здравето ни и правото ни на почтено престояване в столицата. Нека се съберем оптимално доста хора, с цел да могат и в Общината да ни чуят ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР