Жители на столичния район Младост продължават да протестират срещу преместването

...
Жители на столичния район Младост продължават да протестират срещу преместването
Коментари Харесай

Протестите срещу центъра по наркомании в софийския Младост продължават

Жители на столичния регион " Младост " не престават да стачкуват против преместването на центъра по наркомании на територията на болница " Св. Анна " (бившата Окръжна). Според недоволните хора мястото не е уместно тъй като е на метри от жилищните блокове и детска градина, а в региона има още две градини и учебно заведение.

Протестите на хората започнаха във вторник. Недоволните се събраха и в сряда при входа на центъра, когато на митинга се появиха и политици - някогашният омбудсман и сегашен претендент за кмет на София Мая Манолова, както и претендентът за общински консултант от така наречен " дясна листа " (ДБГ, Земеделския национален съюз, Национална движение „Симеон Втори" и " Път на младите " ) на Манолова - Войслав Тодоров. На събирането беше и основният проектант на регион " Младост " и претендент за областен кмет Стефан Стефанов, който поддържа кандидатурата на Манолова. Общината в тази ситуация няма по какъв начин да реши казуса с мястото на центъра, тъй като той е под шапката на здравното министерство.

В края на събирането беше оповестено, че митинг ще има още веднъж и в четвъртък, а в петък хората се канят да блокират бул. " Цариградско шосе " в 18:30 часа. Хора, живеещи в близост, настояват, че откриват по улиците в близост шишета от метадон, както и спринцовки, а кражбите и разрушените коли станали повече.

" Търсим къде да преместим центъра по наркомании ", сподели още веднъж в четвъртък министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. С решение на Министерството на здравеопазването центърът беше изместен от ул. " Пиротска " в болница " Св. Анна ". Предишното му местоположение също предизвикваше терзания измежду част от живеещите в близост, както и периодически митинги.

" Метадонът е вид лекарство. Това не е опиат. И тези 40-50 шишета, които сте видели, аз съм уверен, че това е провокация. Тези хора влизат вътре, изпиват си шишенцето и го оставят на съответното длъжностно лице. Никой не си потегля с шишенца. Игли няма по какъв начин да има, тъй като там не се бият инжекции ", изясни Ананиев и акцентира, че не може да се вършим, че наркозависимите не съществуват.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР