Жители на столичния квартал "Сухата река" се оплакаха от леко

...
Жители на столичния квартал "Сухата река" се оплакаха от леко
Коментари Харесай

Проверяват защо пропада блок в близост до метрото в кв. Сухата река

Жители на столичния квартал "Сухата река " се оплакаха от леко проваляне на блока им. Има вреди и в два от жилищата, а притежателите допускат, че може да има връзка с надигането на релсите при метростанция "Хаджи Димитър ", оповестява Българска национална телевизия.

От Столичната община започнаха инспекция.

Движението на метрото по третата линия сред станциите "Театрална " и "Хаджи Димитър " към момента е спряно.

Блок 208, вход В, столичният квартал "Сухата река ". В един и същи ден живущите в два жилището на 11-ия етаж осъмват с повдигнати плочки в домовете си.

"Станах, пристигнах в хола и установявах, че плочките се бяха надигнали и просто се движеха под мен ", описа Константин Чернев пред Българска национална телевизия.

Повдигането на плочките съответствува с надигането на релсите в метрото. Дали обаче това е повода, към момента не е ясно. "Ремонт ще си подхваща да го направя, тъй като заплахата да се счупят плочките е огромна ", добави Чернев.



Ситуацията в прилежащия апартамент е сходна. Макар вредите да не са толкоз огромни, подът е издигнат и в дома на Храбър Смочевски. Живее в този апартамент от 20 години. Преди към седмица открива, че плочките в трапезарията му са надигнати - в същия ден, когато и тези на съседа му Константин. Подобно нещо се случва за първи път и при двамата.

"Как да се усещам, като знам, че ремонт ме чака. Въпреки че имам застраховка, само че не знам застрахователят по какъв начин ще реагира, той ще желае някакво пояснение от какво е станало, а кой ще ми го даде, не знам ", разяснява Смочевски.



Днес представители на Столичната община ревизираха и двата обекта. От там оповестиха, че след огледа на място от екип на общински строителен надзор е формиран констативен протокол. Проверява се документите на постройката. След инспекциите ще се открият аргументите, довели до казуса.

"Въз основа на получени сигнали от жители е изпратена инспекция на място от екип на общински строителен надзор, който е направил оглед на място. Проверява се и документите на постройката. След инспекциите ще се открият аргументите, довели до проблеми с плочки и паркет в два от жилищата на 11 етаж ", споделят от Столична община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР