Жители на столичния квартал "Овча купел" се разминаха с трагедия

...
Жители на столичния квартал "Овча купел" се разминаха с трагедия
Коментари Харесай

Свлачище в строителен обект погълна кола

Жители на столичния квартал "Овча купел " се разминаха с покруса на строителен обект. Рано тази заран свлачище, породено от спукан тръбопровод, погълна автомобил и част от оградата на обекта. Пропадналата земна маса е единствено на няколко метра от жилищен блок, висок 9 етажа. Именно строителният обект изкара на митинг жителите единствено преди дни. Вече много време хората от "Овча купел " сигнализират за презастрояването на региона. Жителите на блока, който е в съседство със строителния обект споделиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че са чули заплашителен екот сутринта при свличането на земните маси.
Собственикът на автомобила, който към този момент е в основите на градежа, описа, че излизайки е забелязал, че под автомобила му теренът е почнал да пропада и е желал да откри охранител или други хора от обекта, които да осведоми и безусловно след няколко минути автомобилът, дружно с част от оградата се оказал в изкопа.
"Двете ми гуми бяха леко потънали надолу. В рамките на две три минути можеше и аз да съм вътре в колата ", описа Цветан в ефира на "България заран ".
Мъжът описа, че постоянно е спирал до оградата, както и доста други коли се оставят там.
Отвъд този случай, хората от блока, който е на няколко метра от свлачището и други поданици на квартала, описаха, че към този момент доста време търсят институциите и упорстват градежът да бъде спрян, само че по думите им от общината са ги уведомили, че цялата документи е изрядна и няма по какъв начин това да стане, тъй като теренът е частен, реституиран, макар че преди време е бил очакван за детска градина.
"Безотговорно се раздават разрешителни за градеж в "Овча купел " - това е истината ", сподели Ели Иванова, която пък е уредник на митингите против застрояването на региона.
Тази заран на мястото на случая пристигнаха пожарникари, чиновници на общината, които обаче единствено наблюдваха какво се случва и по какъв начин тонове вода се изливат в изкопа, тъй като няма по какъв начин да работят преди от "ВиК София " да спрат водата, което не може да стане близо час.
Хора от строителния обект пък обясниха, че течащата вода е от разкъсан тръбопровод, който е за снабдяване на вода до противопожарен кран. Жителите на близките блокове пък споделиха, че този кран, който е подложен преди месец и половина, е бил заварден от оградата на новия градеж.
Гражданите от квартал "Овча купел " упорстват за прекъсване на градежа и като цяло за прекратяването на презастрояването в региона. Те желаят още зелените площи сред блоковете да останат и да не се плануват за градеж в устройствените проекти на региона.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР