Жители на столичния квартал „Люлин” сигнализират за системен проблем с

...
Жители на столичния квартал „Люлин” сигнализират за системен проблем с
Коментари Харесай

Внимание! Отрова плаши стопани на домашни любимци


Жители на столичния квартал „ Люлин” алармират за систематичен проблем с сложена отрова наоколо до учебно заведение. Това тормози хората с домашни любимци в региона, оповестява NOVA.

„ Притеснени сме, тъй като казусът е систематичен. Има случаи на сложени салами с кабърчета и игли, в това число и прахуляк против растителни паразити. Много е значимо стопаните да бъдат наясно по какъв начин една отрова може да бъде обезвредена. В множеството случаи няма нужното време да се търси помощ от ветеринар”, споделя Виктория, господарка на 5 кучета. „ Близо до моя вход имаше сложена отрова с неразбираем генезис. Съседи ми алармираха, че няколко котки са открити отровени. Всички са обезпокоени от протичащото се”, прибавя различен собственик - Константин.

Според ветеринарите времето за реакция е 10 минути - по-късно изходът за токсичен домакински любим може да бъде съдбовен.

Все още е неразбираемо каква е отровата, като има хипотези, че това е антифриз.

Има заплаха освен за животните, само че и са дребните деца, които играят наоколо до учебното заведение и жилищните блокове, предизвестяват Виктория и Константин.

Сигналът за казуса е подаден в 9 РПУ, откъдето споделят, че проби са изпратени в БАБХ и до 20 дни би трябвало да излязат резултатите, които да открият какво е веществото и рисково ли е то.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР