Жители на столичния квартал Лагера твърдят, че през миналата седмица

...
Жители на столичния квартал Лагера твърдят, че през миналата седмица
Коментари Харесай

Протест в София срещу застрояването на детска площадка

Жители на столичния квартал " Лагера " настояват, че през предходната седмица багери и строителни служащи са почнали подготовка за градеж в междублоковото им пространство, където ще бъде издигната жилищна постройка. Ще бъде махнат паркинг, детска площадка и тревна повърхност, предава Нова тв.

" Това беше междублоково пространство, градинка. Съвсем скоро разбрахме, че е станало частна благосъстоятелност посредством т. нар заменки - против няколко жилището в " Обеля " и " Люлин ", получават над декар земя в " Лагера ". Няма да го позволим ", закани се Любомир Богданов.

Жителите на региона даже са закупили детски люлки, с цел да си построят площадка за игра. Те приканиха поставените колчета да бъдат отстранени, другояче ще изразят гражданското си непокорство и ще затворят основни пътища в региона.

" Квартал " Лагера " е сложно застроен и през годините нещата са правени както би трябвало - с разстояние. През 2008 година със заменка теренът е преотреден, само че по силата на настоящите правила тук не би следвало да има градеж. Това е един прелестен образец за протичащото се през последните 30 години. Какво се е случило? С помощта на тогавашния проектант на региона е издадена опция за направа на организационен проект. Няма позволение на градеж, по-късно той е обжалван и е спрян. С помощта на основния проектант е пуснат нов организационен проект, който е обезсилил дейностите на районния проектант. Към момента не можем да установим какъв е този терен. Ние сме спрели осъществяването на това обграждане до изясняване на случая и ще подкрепим хората ", безапелационен е районният кмет на " Красно село " Росина Станиславова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР