Жители на столичния кв. Лозенец за пореден път протестираха с

...
Жители на столичния кв. Лозенец за пореден път протестираха с
Коментари Харесай

Отново протест в София за възстановяването на трамвай 6

Жители на столичния кв. " Лозенец " за следващ път стачкуваха с искане да бъде възобновен маршрутът на трамвай 6. Те блокираха придвижването по бул. " Арсеналски ", по който до преди няколко години минаваше шестицата. Протестът се провежда от " Спаси София " и предприемчив комитет на хора от квартала.

Маршрутът ѝ беше изменен поради строителството на метрото в региона на НДК. От години релсите по бул. " Арсеналски " стоят неизползвани. Много е допустимо по този начин и да останат, в случай че Столичният общински съвет реши вместо да възвърне мрашрута на трамвая, да разпореди построяването на тролейно трасе в региона. Това са двата разновидността, утвърдени от експертния съвет по устройство на територията.

Единият включва прекосяване на трамваите 1, 6 и 7 през тунела на НДК. За излизането на трамвай 6 обаче би трябвало да се направи нов пробив в тунела. Наскоро в изявление за Mediapool основният проектант Здравко Здравков изясни, че това би коствало над 20 млн. лв..

Според него по-удачен е разновидността с построяването на ново тролейно трасе, който щял да излезе към 3 млн. лв.. Здравков изясни, че казусът с маршрута на шестицата се дължи на затварянето за транспортни средства на бул. " Витоша ". Така се постанова през тунела на НДК да минават три трамвая, а оборудването било проектирано за обслужването на две линии.

В момента се прави разбор какъв брой пасажери би обслужвал всеки от двата разновидността. Общинският съвет ще би трябвало да реши кой от тях да се осъществя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР