Жители на созополските села Росен и Присад обявиха, че в

...
Жители на созополските села Росен и Присад обявиха, че в
Коментари Харесай

Гражданско неподчинение готвят жителите на созополските села Росен и Присад

Жители на созополските села Росен и Присад оповестиха, че в символ на митинг през днешния ден ще блокират основния път Бургас-Созопол. Това ще стане на мястото на злополуката, при която преди седмица рейс прегази двама души. От бургаската полиция оповестиха, че няма издадено позволение за идната обсада на пътя.

Причината за митинга е решението на Бургаския областен съд, с което водачът на рейса Камен Филипов беше пуснат под домакински арест.
„ Човекът, направил, нали, злополуката и лишил двата човешки живота е с двойно поданство. И ние се тормозим да не се укрие в Турция. Протестът ни е за това, че без да е минало дело го пускат под домакински арест в случай, че има две жертви ", изясни Живко Чолаков от село Присад.

Катастрофата, при която починаха 22-годишният Тодор Тодоров и кметът на созополското село Присад Ванча Байлова стана на 28-и февруари през нощта на един километър след изхода на Бургас в посока Созопол. Автобус прегази момчето и дамата, до момента в който двамата оглеждаха вредите по колите си след лека злополука на пътя.

Смекчаващи виновността условия за водача Камен Филипов показва неговият юрист Веселина Василева:
„ Лошото време - валяло е дъжд. Той е направил всичко допустимо да задейства, в това число и спешната спирачка, само че при хлъзгав път просто това не му е помогнало ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР