Жители на софийското село Мрамор протестират срещу заповедта за избиване

...
Жители на софийското село Мрамор протестират срещу заповедта за избиване
Коментари Харесай

В село Мрамор протестираха срещу унищожаването на домашни прасета

Жители на софийското село Мрамор стачкуват против заповедта за изтребване на домашни свине на територията на селото. Въпреки че в Софийска област няма записано огнище на африканска чума, селото попада в 20-километровата санитарна зона към свинекомплекса в Петърч.

Вижте повече детайлности от директното включване на Александър Марков.

Мрамор, Район Нови Искър

На митинга през днешния ден се събраха както поданици на Мрамор, по този начин и представители на прилежащи села и град Костинброд. Всички тези обитаеми места попадат в 20-километровата санитарна зона към свинекомплекса в село Петърч.

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) издаде заповед всички домашни свине да бъдат унищожени, като се планува стопаните им да получат по 300 лева за стерилизация на дворовете. В противоположен случай, се планува санкция и унижощаване на прасетата от държавните управляващи.

На митинга в Мрамор нямаше представители на БАБХ, не пристигна и омбудсманът Мая Манолова, която беше поканена от протестиращите.
 Пътят Сливен - Ямбол остава затворен от протестиращи свиневъди Пътят Сливен - Ямбол остава затворен от протестиращи свиневъди
Втора нощ остана затворен пътят Сливен - Ямбол, блокиран от протестиращи против ограниченията за преодоляване на заболяването. Вижте повече детайлности от Румяна С...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР