Жители на София протестираха през лятото на миналата година срещу

...
Жители на София протестираха през лятото на миналата година срещу
Коментари Харесай

Общинари събират пари за глоба на главния архитект заради строеж в София


Жители на София стачкуваха през лятото на предходната година против построяването на небостъргач на бул. " България ".

Общинските съветници от всички партии да съберат 13 000 лв., с цел да платят санкцията, наложена от Върховния административен съд на основния проектант на София Здравко Здравков поради плана за 44-етажна постройка на бул. " България ". Този апел насочи в понеделник ръководителят на общинския съвет Елен Герджиков по самодейност на групата на ГЕРБ в съвета.

Глобата беше наложена на арх. Здравков, защото отхвърля да съблюдава правосъдно решение. С него той беше длъжен да утвърди план за обстоен организационен проект на строителната компания НИКМИ, който би разрешил построяването на небостъргача на бул. " България ". Според Здравков, осъществяването на правосъдното решение означавало, че би трябвало да извърши поредност от други престъпления.

Герджиков аргументира апела към общинските съветници да съберат пари за санкцията на основния проектант с това, че с отхвърли си да извърши правосъдното решение той на процедура извършва решение на общинския съвет. С него се приключва производството по одобрение на обстоен организационен проект за парцела, който по общ организационен проект е предназначен за озеленяване.

Миналата седмица в изявление за Mediapool Здравков разяснява, че въпросът би трябвало да се реши с договаряния с вложителите, защото волята на общинския съвет е теренът да остане за озеленяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР