Жители на София организират протест срещу платеното паркиране в столицата.

...
Жители на София организират протест срещу платеното паркиране в столицата.
Коментари Харесай

Столичани на протест срещу платеното паркиране

Жители на София провеждат митинг против платеното паркиране в столицата. Той е плануван за 1 октомври от 10.00 часа пред постройката на Столична община на ул. " Московска " 33.

" Общината вкарва зелена зона за към този момент половин София - където и да паркираме - там ще плащаме, освен в центъра. Честито на всички живущи чак до бул. " Ситняково " и " Черни връх ", до пазара " Димитър Петков ", дори и в кв. " Иван Вазов ". Да се готвят за " наводнение " с паркирали коли от прилежащите " позеленели " квартали - " Стрелбище ", " Слатина ", " Възраждане ", " Подуяне " и " Горен Лозенец ", се показва в апела за митинг на уредниците.

Според тях разширението на платената зона за паркиране в столицата се прави, с цел да се цялостни хазната на столичното дружество за градска подвижност. Организаторите се базират на изявление на кмета на София Йорданка Фандъкова, която стимулирала предлагането с настояването на самите поданици на посочените квартали.

" Така че дано излезем и се противопоставим на тази обстановка: " по наше предпочитание " целият град да се трансформира в платена зона за паркиране. А дали общината ще построи и някой многоетажен паркинг на естествени цени? Риторичен въпрос - става дума за годишна облага от над 350 млн. лв., като най-малко 100 лева са от всеки притежател на автомобил и по още 400-500 лева на година за паркирането с талони и СМС-и ", гласи още апелът.

Протестът ще се организира с коли, които ще обикалят сред постройката на кметството, ул. " Алабин " и площад " Македония ", където е седалището на регионалния шеф. Организаторите приканват всеки участник в митинга да сложи кукла на предното стъкло на автомобила си.

Сега синята и зелената зона в София обгръщат идеалния център на града. Заради неналичието на паркоместа се обмисля въвеждането на зелена зона в " Лозенец ", " Иван Вазов ", " Яворов ", " Възраждане ", " Оборище " и " Крива река ".

Грубите сметка демонстрират, че разширената зелена зона ще донесе към 8000 нови паркоместа на София. Живеещите в набелязаните за задачата шест столични региона обаче упорстват с парите от таксите да се създадат нови паркинги.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР