Жители на софисйкото с. Мрамор, организират протест срещу умъртвяването на

...
Жители на софисйкото с. Мрамор, организират протест срещу умъртвяването на
Коментари Харесай

Села в софийско и ямболско протестират срещу унищожаването на прасета

Жители на софисйкото с. Мрамор, провеждат митинг против умъртвяването на животните на територията на селото.

" В София няма записано огнище на африканска чума по свинете, нито измежду домашните животни, нито измежду дивите прасета ", пишат те до редакцията на news.bg.

Протестиращите упорства изпълнителната власт бързо да създаде механизъм за изкупуване на прасетата, отглеждани по модел " заден двор " на пазарна цена, с цел да се подкрепят притежателите и да спре общественото напрежение.

Те осведомят, че са изпратили информация за техния митинг и до омбудсмана Мая Манолова и са я поканили да участва. Протестът е плануван за неделя, от 11 часа пред кметството на село Мрамор.

Жителите на ямболското село Тенево блокират пътя Ямбол - Граничен пункт " Лесово ", стачкуват против заповедта за заличаване на прасетата от персоналните стопанства, оповестява Българска национална телевизия.

Протестиращите са взели решение пътят от и към Лесово да не бъде затварян през почивните дни. Пътят до село Тенево обаче ще бъде затворен до обяд. Те обмислят да се причислят към блокадата на недоволстващи от село Крушари.

Стопаните не са съгласни с късия период за кръвопролитие на животните поради африканската чума и няма да позволен ветеринарните служби в дворовете си. Протестиращите упорстват периода за кръвопролитие на животни да се удължи до ноември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР