Жители на смолянското село Подвис излязоха на мирен протест днес,

...
Жители на смолянското село Подвис излязоха на мирен протест днес,
Коментари Харесай

Жители на родопско село протестираха заради джигити

Жители на смолянското село Подвис излязоха на кротичък митинг през днешния ден, като те са мощно обезпокоени поради натоварения трафик по пътя, който минава през селото и упорстват институциите да вземат незабавни ограничения за ограничение на скоростта.

По този път минават всички пътуващи от и към Смолян, Мадан, Златоград, Рудозем. От там минава и трафикът от границата с Гърция към Пловдив и Смолян, както и товарните коли.

Въпреки че има ограничаване за скоростта и пешеходна пътека вид зебра, сигнализирана с мигащи пътни знаци, доста от водачите не се преценяват с това и даже изпреварват, защото е права права. Това основава непрекъснато условия за пораждане на произшествия, а преди години там е имало и смъртни случаи.

Хората упорстват да бъде лимитирана скоростта и неправилното изпреварване, защото в селото има много деца и възрастни, които им се постанова да пресичат. Хората в началото желали да стачкуват, като се пресича непрекъснато пътното платно на пешеходната пътека, като затруднят придвижването, само че от Агенция " Пътна инфраструктура " им било отказано. 

Протестиращите показаха няколко образеца с произшествия във въпросния сектор, като един от последните е бил през лятото, когато едно момче, което идвало на посетители на баба си, решило да отиде до магазина и било ударено.

Хората недоумяват по какъв начин в Нареченски бани, Бачково, Хвойна има легнали служители на реда, а за тяхното село няма. Жителите на Подвис са безапелационни, че в случай че не се вземат ограничения, те още веднъж ще излязат на митинг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР