Жители на Северозападна България организират подписки и протести срещу липсата

...
Жители на Северозападна България организират подписки и протести срещу липсата
Коментари Харесай

В Северозапада се вдигат на протести, плашат да идат в Румъния

Жители на Северозападна България провеждат подписки и митинги против неналичието на действителни промени и тежкия живот в района си – разгласен за най-беден в Европа. „ Щом личната ни страна не ни обръща внимание, дано преминем към прилежаща Румъния – там животът е по-добър и спретнат! ”, декларират основателите на акцията.

„ В Румъния и минималната и междинната работна заплата са много по-високи от нашите, безработицата е по-ниска, а за правосъдната система да не приказваме – за корупция влизат в пандиза дори министри и депутати! ”, споделя Борис Каменов – един от уредниците на митингите. Според него концепцията е тръгнала в Интернет пространството още в края на предходната година и към този момент се разисква интензивно в 10 уеб страницата. ”Над 90 % от хората поддържат самодейността, само че има и срещу! ”, твърди той.

Движението към този момент има по 2-3-ма деятели в Монтана, Враца и Видин, които беседват с локалните поданици, осведомят ги за желанията си и провеждат общ протест в Монтана на 21 януари. „ Този протест ще бъде първата ни инспекция – дали доста хора ни поддържат и накъде ще тръгнем! ”, обобщава Каменов. Според него придвижването е по-скоро протестно и желае да удари паника за окаяното състояние на хората в Северозападна България и безхаберието на управниците ни.

„ На хартия пишат десетки стратегии и платформи за възобновление на района, само че на процедура няма нищо, дори става по-лошо! ”, споделя Борис Каменов. Дали обаче Северозападът ще изиска автономност и ще мине ли към Румъния зависи от хората, които живеят от Враца до Видин, безапелационен е той. „ Пък и още не се знае дали Румъния ще ни желае? ”, прецизира уредникът на митингите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР