Жители на Септември направиха спонтанен протест пред сградата на общината

...
Жители на Септември направиха спонтанен протест пред сградата на общината
Коментари Харесай

Протест в защита на арестувания кмет на Септември

Жители на Септември направиха импровизиран митинг пред постройката на общината в отбрана на кмета Марин Рачев, оповестява БТВ.

Той беше задържан за корупционни закононарушения след акция на прокуратурата през вчерашния ден.

Пред постройката на общината се събраха хора от всички села към Септември. Те желаят освобождението на кмета от ареста и настояват, че е почтен.

Хората ще стачкуват и пред локалното полицейско районно ръководство.

Те събират и подписка в поддръжка на Рачев. Те считат, че е работещ кмет и към момента не е потвърдена виновността му, прецизира Българска национална телевизия. Според тях той от заран до вечер работи в общината и ревизира всичко и са безапелационни, че няма корупция в Септември и че общината се ръководи с грижа за хората.



Както е известно това обаче е единствено едната позиция. В града даже има основан предприемчив комитет „ Да спасим Община Септември ", който от месеци сигнализира за нередности и злоупотреби. Още през вчерашния ден при интервенцията в общината, пред постройката се бяха събрали и две групи жители - поддръжници и съперници на кмета.

По-рано денем представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че Рачев е ощетил общината с 13 млн. лева, които са източени от 14 компании, благосъстоятелност на негови другари, родственици и близки. Предстои през днешния ден да му бъдат повдигнати две обвинявания.

От прокуратурата са открили и втори извършител на закона - чиновник на общината, който е направил общо седем обособени документни закононарушения. На него също ще му бъде повдигнато обвиняване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР