Жители на селото са пътували без стикер до столицатаДепутатите приеха

...
Жители на селото са пътували без стикер до столицатаДепутатите приеха
Коментари Харесай

Ще има таван на глобите за пътуване без винетка. 170 гласуваха „за“

Жители на селото са пътували без стикер до столицата
Депутатите одобриха дефинитивно промени в Закона за пътищата, с които се вкарва известяван преди да изтече годишната винетка. 170 от тях гласоподаваха „ за “. Прието беше и да има таван за наказванията при нарушавания до най-много три санкции или 900 лв..

Разпоредбите, предвиждащи налагането на предел на санкциите, влизат в действие от 1 януари 2019 година Съгласно настоящите разпореждания на Закона за придвижване по пътищата санкцията за придвижване без винетка е 300 лв..

До приемането на промените се стигна след митинг на поданици на, които се жалваха от насъбрани санкции за неплатени винетки.

Според признатите текстове, когато лидер, който ръководи пътно транспортно средство по път, включен в обсега на платената пътна мрежа, за което е дължима, само че не е заплатена такса,
се санкционира с санкция в размер 300 лева
„ За водачи на пътни транспортни средства с обща техническа позволена маса под 3,5 тона санкция може да бъде налагана до три пъти в границите на една календарна година “, плануват признатите разпореждания. Предвидено е формираните административнонаказателни производства за повече от три нарушавания да се прекратят.

При позволена неточност при издаване на електронна винетка и погрешно обявление на не повече от три признака и/или липсва знак от регистрационния номер на пътното транспортно средство, да може да се прави промяна от съответните длъжностни лица след заявление за
смяна на неверно декларирани данни
от притежателя или ползвателя. Промяната в данните на електронната винетка влиза от момента на издаването й и има период на годност до приключването на периода на годност на в началото издадената.

Водач, заплатил годишна електронна винетка, се уведомява посредством текстово известие по телефона, по е-поща или по различен метод, според от данните, които е показал при закупуването й, един път в 14-дневен период преди приключването на винетката и повторно в двудневен период преди приключването на винетката. Водач, заплатил
тримесечна електронна винетка,
се уведомява посредством текстово известие по телефона, по е-поща или по различен метод, според от данните, които е показал при закупуването й, в двудневен период преди приключването на винетката, плануват признатите разпореждания.

В случай, че е налице отчасти или цялостно недеклариране на тол данни в границите на един календарен ден за пътно транспортно средство от категорията, за което има настоящ контракт с снабдител на услуга по електронно събиране на
такса за изминато разстояние,
на притежателя или ползвателя се дава опция да заплати таксата за прекосяване през съответните сектори в период до 14 дни, считано от приемане на съобщение, плануват наредбите. Според тях при възнаграждение таксата в открития период да не се образува административнонаказателно произвеждане.

Предвидено е още, че актът по известяван има осведомителен темперамент и не е причина за ангажиране или освобождение от административнонаказателна отговорност.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР