Жители на село в Габровско разказват, че са станали свидетели

...
Жители на село в Габровско разказват, че са станали свидетели
Коментари Харесай

Мечка открадна домашно куче от габровско село

Жители на село в Габровско описват, че са станали очевидци на нахлуване на мечка.

Сиси Иванова твърди, че кучето ѝ било нападнато и отмъкнато от дивото животно. Случката е от 10 септември и се разиграла в село Камещица. Жената добавя, че всичко станало доста бързо, а хората не съумели на създадат нищо - даже да снимат.

" Току-що в село Камещица, община Габрово, мечка отмъкна личното ни куче, видяхме я с очите си, само че нямахме време да снимаме! ", написа Сиси Иванова.

" Стана ужасно и за хората, живущи в тези села! ", заключава тя.

Тя не разкрива каква е била ориста на домашния любим. Не е известно дали институциите са известени за случая.

Припомняме, че през този сезон зачестиха срещите с мечки и недоволствата на поданици от села в Габровско.

В края на месец август, живущи в две габровски села сигнализираха, че мечки кръстосват улиците край домовете им измежду бял ден. Най-напред от село Жълтеш, а по-късно и от Стоевци се оплакаха, че дивите животни са слезли при хората.

След това, в обществените мрежи, от други габровски села и крайни квартали споделиха, че хищници от типа навестяват и тях.

Припомняме,че заместник-кметът на община Габрово Мария Йозова даже посочи, че обстановката е тревожна, а проблемите с мечките са почнали още през април. " Вече 5 месеца сигналите, които подаваме, се препращат от една институция в друга.

Събира се комисия, която разказва вредите, само че това се случва след набезите. Реални дейности досега не са подхванати ”, посочи Йозова, представени от Дарик. Тя добави, че в пълномощията на администрацията е само да взе участие в комисията, която се основава.

Заради казуса са изпратени писма до министъра на земеделието и храните и министъра на околната среда с искане за подпомагане.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР