Жители на село Мрамор, както и гости заедно отпразнуваха Великден

...
Жители на село Мрамор, както и гости заедно отпразнуваха Великден
Коментари Харесай

“Великденско хоро” се изви село Мрамор

Жители на село Мрамор, както и посетители дружно отпразнуваха Великден с национално забавление и доста въодушевление. Народно читалище „ Св. Иван Рилски-1922 ” дружно с Танцов клуб „ Зора ” и Женска певческа група „ Шопска плетеница ” означиха празника с “Великденско хоро ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Празникът стартира с осъществявания на няколко танца и на национални песни от фолклорните групи при читалището, а незабавно по-късно всички дружно се хванаха и изиграха най-разпространените хора – право, еленино, дайчово, бяла роза, пайдушко, дунавско и доста други.

„ Инициативата за “Великденско хоро ” породи непринудено тази пролет с настъпването на хубавите пролетни празници по концепция на нашите танцьори от танцов клуб “Зора ” - да се съберем и навръх празника Великден да представим нашата продукция и да изиграем дружно с жителите на село Мрамор буйни великденски хора ”, сподели пред БГНЕС Диляна Кръстанова, секретар на Народно читалище „ Св. Иван Рилски-1922 ”.

Тя уточни, че посланието, което желаят да изпратят е да имаме религия в положителното, милосърдието, както и невзискателност и насоченост към по-висши цели.

Малко преди старта на събитието в селото заваля дъжд, само че това не попречи на празничното събитие. „ Лошото време няма да ни уплаши. Виждате хорото се вие и това значи, че хората са жадни за празници и единствено чакат нашата покана с цел да се причислят “, означи Кръстанова.

На Възкресение Христово тя прикани: „ Нека да бъдем по-добри, да бъдем по-смирени, да се отзоваваме един към различен и в тежки и хубави моменти, в това се състои хубостта на живота “, сподели още Диляна Кръстанова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР