Жители на село край Дувър започнаха битка срещу британското правителство

...
Жители на село край Дувър започнаха битка срещу британското правителство
Коментари Харесай

Жители на село край Дувър против изграждането на огромен паркинг

Жители на село край Дувър започнаха борба против английското държавно управление да се откаже от проектите да трансформира полета край техните градини в голям паркинг за изчакващите митническите инспекции поради Брекзит транспортни камиони, съобщи БНР.

Жителите на селцето Гастън са ядосани, тъй като съгласно тях министрите са злоупотребили с властта си, откакто нито са ги предизвестили, нито са се съветвали с тях за последствията от проектите.

Вестник „ Гардиън “ цитира локалния англикански духовник Питър Шеред, че „ проектите са създадени скрито и са били показани на популацията едвам в навечерието на Нова година, без значение от опустошенията, които ще причинят в живота им “.

„ Това е неетично, аморално и безпринципно “, споделя свещеникът, който живее в селото от 25 години.

От министерството на превоза споделят, че паркингът, който се чака да одобри 1200 тирове, е единствено краткотрайно оборудване за пет години. Той е единствено един от общо десетте сходни уреди, които към този момент са подготвени, построяват се или са в план в региона на Дувър.

Сара Глийв, която е локален координатор на Зелената партия, схваща потребността от сходни паркинги, само че счита, че с изключение на, че решението е просто надменно, самото място е определено погрешно от екологична позиция.

Местните поданици проведоха митинг. 70-годишният пенсионер Кийрън Джейнс споделя пред „ Гардиън “, че „ не му стигат паниките към ковид, та в този момент би трябвало да се тревожи и за парцела си, който е на ръба на планувания паркинг, вместо да го оставят умерено да си кара старините “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР