Жители на село Гара Елин Пелин - на протест заради

...
Жители на село Гара Елин Пелин - на протест заради
Коментари Харесай

Протести в Гара Елин Пелин заради лошо управление на общината

Жители на село Гара Елин Пелин - на митинг поради честото прекъсване на водата, неприятната поддръжка на жп надлеза и нараствания трафик от камиони в центъра на селото. Протестиращите показаха своето неодобрение с всеобщо секване на пешеходната пътека на основния път. Движението на няколко пъти беше спирано за малко.

Гара Елин Пелин, Елин Пелин

Повече хранилища за огромните компании, повече звук от преминаващите камиони за живеещите към же пе надлеза на село Гара Елин Пелин - такава е обстановката през последните 10 години.
Теньо Петров - гражданин на село Гара Елин Пелин: По-рано се движеха до 4 тона, до 6 тона, а в този момент 40 тона камиони.
Преминаващите камиони са оставили следи по къщата на Теньо Петров. С всеки идващ ТИР земята заиграва и се появява нова цепнатина.

Теньо Петров - гражданин на село Гара Елин Пелин: Някоя заран ще осъмнем без къща.
Кметът на общината твърди: по документи 20-годишният период на употреба на надлеза е изминал от дълго време.

Ивайло Симеонов - кмет на община Елин Пелин: Прави се ремонт. Реновиран е, само че всеки ден тези 40 до 60 тона тежки уреди, несъмнено, непрекъснато го амортизират. Нора Флорова - гражданин на село Гара Елин Пелин: Съответно желаеме построяването на околовръстен път, с цел да може да улесним прекосяването им. Ивайло Симеонов - кмет на община Елин Пелин: Това околовръстно трасе не е по силите на която и да е община. И в случай че страната огледа, че стратегически след тези доста милиони налози, които се вкарват от страна на бизнеса на територията на общината, би трябвало да финансира построяването на едно такова трасе.
В селото имат проблем и с водата.

Нора Флорова - гражданин на село Гара Елин Пелин: От понеделник до петък сред 6 и 8 часа всекидневно има спукана тръба някъде в региона и надлежно нямаме вода. Ивайло Симеонов - кмет на община Елин Пелин: Спечелили сме план за създаване на двете най-големи улици, които са почти 2 километра като трасе, само че ние не можем да стартираме да ги асфалтираме преди ВИК да си подменят водопреносната мрежа.
Част от протестиращите се оповестиха и срещу завода за пластмаси.
Петя Славчева- протестираща: Този цех не е издигнат нито по закона, не е направена оценка за въздействието на околната среда и е в непосредствена непосредственост до града. Ивайло Симеонов - кмет на община Елин Пелин: Регионална инспекция за опазване на околната среда е споделила, че не е нужен Оценка на въздействието върху околната среда, тъй като там няма нито развой на горене, нито каквото и да било друго.
Протестите не престават и в понеделник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР