Жители на село Дюлево излязоха на протест пред Съдебната палата

...
Жители на село Дюлево излязоха на протест пред Съдебната палата
Коментари Харесай

Жители на бургаското село Дюлево протестират срещу изграждането на фотоволтаичен парк

Жители на село Дюлево излязоха на митинг пред Съдебната палата в Бургас. Тяхното неодобрение е подбудено от решението на Общинския съвет в Средец да бъде построен фотоволтаичен парк на 5 хиляди дка пасища и мери край селото, оповестява БНР.

Според протестиращите слънчевият парк ще обхване територия 3 пъти по-голяма от селото. Те акцентират, че една част от земите, планувани за парка са обработваеми, а другите са пасища. Жителите на Дюлево означават, че фотоволтаиците би трябвало се изградят на по-подходящи за това места, а не върху пасища.

Протестиращите показват, че планът за слънчев парк е бил прекаран без никаква осведоменост на селото. Местните жителите разбрали за протичащото се от медиите.

Областния шеф на Бургас Пламен Янев апелира решението на Общинския съвет в Средец. Според него е значимо да се влезе в разговор сред Общината, вложителя и жителите, с цел да може по едно и също време да има развиване на района и с цел да не се засягат персонални ползи и ползите на към този момент съществуващи бизнеси и животновъди.
 Изграждането на фотоволтаичен парк в региона на Средец остава под въпрос
Изграждането на фотоволтаичен парк в региона на Средец остава под въпрос

Все още не е налице цялостна поддръжка на плана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР