Жители на село Червена могила, община Радомир са притеснени заради

...
Жители на село Червена могила, община Радомир са притеснени заради
Коментари Харесай

Пушек и задушлива миризма тормозят наше село. Каква е причината? ВИДЕО

Жители на село Червена могила, община Радомир са обезпокоени поради замърсяване на въздуха в обитаемото място. Потърпевши се свързаха с GlasNews.bg, с цел да опишат за своя проблем. Според тях димът идва от завод за преправка на въглища.

От промишлена постройка, която се намира на няколкостотин метра от първите къщи се издига дим и зловонна миризма. На фрагменти, изпратени до медията ни се вижда черен пушек, който се издига над постройката.

По думите на локалните поданици въпросното замърсяване е от години. Най-активно се работи вечер и през почивните дни. " Въпросната постройка пуши обикновенно вечер след приключването на работния ден на институциите ", споделят жителите на Червена могила.

" Повечето жители на селото имат зеленчукови и овощни градини които биват замърсявани от този пушек, да не приказваме за подпочвените води в бунарите ", тормозят се локалните.

Те са викали институции и медии, с цел да прекратят замърсяване. Проверките имат непълен резултат, само че жителите още веднъж са обезпокоени. Днес още веднъж са подали тъжба до Омбутсмана на България, решени са да търсят подпомагане и от други институци, споделя Вергиния Цветкова.

Оказва се, че въпросният обект към този момент се намира на територията на Индустриална зона в Радомир. GlasNews.bg се свързахме с кметския наместник на Червена могила Златка Деянова, която сподели, че са осъществени голям брой инспекции от институциите, формирани са актове. Дейността на предприятието обаче продължава, а с нея идват и терзанията на локалните.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР