Жители на село Чернево опитаха да щурмуват административната сграда на

...
Жители на село Чернево опитаха да щурмуват административната сграда на
Коментари Харесай

Протестиращи щурмуваха химически завод


Жители на село Чернево пробваха да щурмуват административната постройка на девненския цех " Солвей соди”. Недоволството им е поради хранилище за боклуци, което химическият цех построява край селото. Над 100 души от селото се събраха на митинг пред завода с искане за среща с управлението. След като никой не слезе при тях обаче, пробваха те да влязат в постройката, съобщи бТВ.

През август в селото организираха референдум, на който повече от 90% от хората гласоподаваха срещу депото, а резултатите от него станаха наложителни. Допитването обаче беше атакувано в съда от регионалния шеф, като делото е планувано за 26 октомври.

В последна сметка един от водачите на протестиращите се срещна с изпълнителния шеф на завода Спирос Номикос. " Той сподели, че хората са никой и те не могат да решат дали ще има депо”, твърди ръководителят на инициативния комитет Валентин Георгиев.

По думите на Спирос Номикос депото не е рисково. Впоследствие протестиращите потърсиха сметка и от кмета на Суворово Павлин Параскевов, само че до съществени произшествия не се стигна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР