Жители на село Белозем се оплакаха, че всяка сутрин пътуването

...
Жители на село Белозем се оплакаха, че всяка сутрин пътуването
Коментари Харесай

Кошмар! Автобус, пътуващ към Пловдив, се превърна в подвижна баня

Жители на село Белозем се оплакаха, че всяка заран пътуването им към Пловдив се трансформира в същински призрачен сън. От известно време насам хората, които работят в града, би трябвало да пътуват с рейс, а не с трен, както е било преди да стартира ремонтът на жп линията Пловдив – Стара Загора.

Вместо с трен, БДЖ е обезпечило превозването на хората от Белозем с рейс, нает от компания „ Детелина-Дрита “. Състоянието на транспортните средства обаче се оказва извънредно обезпокоително, написа trafficnews.bg.

При всеки дъжд водата влиза от вентилационната система в салона за пътешестване. Така пътуващите си вземат безвъзмезден утринен душ, до момента в който пътуват за работа. Като спомагателен разкош хората би трябвало да стоят и прави, тъй като няма места за всички. Неведнъж те са задавали въпрос към компанията транспортьор за какво не обезпечават спомагателни рейсове сутринта и вечерта, когато хората се придвижват до и от работните си места.



При какви условия пътуват към Пловдив всяка заран жителите на Белозем, вижте в идващото видео:

Според шефа на компанията Илиян Шаханов е обикновено да има правостоящи пасажери в рейса, по този начин както и във влаковете се случва. Според пътникопотока БДЖ дефинира броя на рейсовете, които обслужват жп маршрутите, по които се правят поправки. На жп гара Пловдив постоянно има авариен рейс. В случай на потребност дежурен диспечер може да изпрати в допълнение транспортно средство, с цел да се облекчи пътуването.

Относно теча в рейса, за който хората подадоха сигнал, Шаханов сподели: „ Реките излязоха от коритата си, склонен съм, капало е, заваляло е, 100% водачът е подал сигнал на дежурния монтьор в гаражите, качват се и ревизират. Обикновено сходни проблеми пораждат от листа, които падат по време на придвижване и запушват отводнителните улеи на покрива на рейса. И при един по-обилен дъжд те преливат и водата попада в салона на рейса. “

Илиян Шаханов увери, че рейсовете, които обслужват секторите на БДЖ, са климатизирани и в положително техническо положение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР