Жители на села от община Гълъбово излязоха на пореден протест

...
Жители на села от община Гълъбово излязоха на пореден протест
Коментари Харесай

Протест и блокада с искане за ремонт на пътя Гълъбово-Мъдрец

Жители на села от община Гълъбово излязоха на следващ митинг с искане за ремонт на пътя Гълъбово-Мъдрец.

Точно в 6:00 часа тази заран те блокираха пътя Русе-Свиленград.  „ Шест години ни лъжат. Настояваме да се направи пътят и да се изпълнят уговорките, които пое някогашният министър Гроздан Караджов “, сподели ръководителят на инициативния комитет „ Обручище вечно “ доктор Тенчо Кайряков, който е главен уредник на протестните дейности.

Той сподели, че двете мостови уреди - надлезът и мостът над река Соколица при село Медникарово за Топлоелектрическа централа 3 са доста компрометирани. Протестът е за неопределен срок, споделиха уредниците. 
 БГНЕС
Съобразно отговора на институциите протестиращите ще решат какви ще са идващите им дейности. Образуваха се колони от коли и тежки камиони.
 БГНЕС
След митинги предходната година през септември бяха подписани договорите с определените реализатори в публичните поръчки за планиране и строителство и за контрол при главния ремонт на 15,7 километра от третокласния път III-5504 сред гълъбовските села Мъдрец-Искрица-Медникарово-Обручище. 
 БГНЕС
За реализатор на проектирането и строително-монтажните работи беше определен Обединение „ Раднево ленд “ ДЗЗД, в което вземат участие „ БГ ЛЕНД КО “ АД, „ ВИА ПРО Инженеринг “ ЕООД и „ Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс “ ЕООД. Договорът им е за 19 776 000 лева с Данък добавена стойност, а средствата са от бюджета на АПИ.

Строителният контрол е предоставен на Обединение „ Инфраконтрол 2022 “, с участници - „ Пътконсулт 2000 “ ЕООД и „ ЕН АР Консулт “ ЕООД. Стойността на техния контракт е 497 520 лева с Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване трябваше да бъде 540 календарни дни.
 БГНЕС
Трасето е съществена пътна артерия за община Гълъбово и обезпечава връзка с минно-енергийния комплекс Топлоелектрическа централа „ Марица изток 3 “, рудник „ Трояново-3 “, завода за гипсокартон и на обитаемоте места Обручище, Медникарово, Искрица и Мъдрец с общинския център Гълъбово. Пътят е издигнат през 1976 година и от този момент не е главно ремонтиран.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР