Жители на Съединените щати, които разпространяват умишлено заразата от COVID19,

...
Жители на Съединените щати, които разпространяват умишлено заразата от COVID19,
Коментари Харесай

Американците, които умишлено заразяват с COVID-19, ще бъдат съдени за тероризъм

Жители на Съединените щати, които популяризират съзнателно болестта от COVID19, могат да бъдат съдени за тероризъм според законодателството на страната, разяснява зам.-генералният прокурор Джефри Роузен пред " Политико ". В докладна бележка, написана от Роузен до ръководителите на американското министерство на правораздаването, до правоприлагащите органи и до американските юристи, написа, че прокурори и следователи могат да попаднат в обстановка, в която " целеустремено се излагат и заразяват други хора с COVID-19 ".

Според Роузен коронавирусът дава отговор на законовото определение за " биологичен сътрудник ".

" Заплахите или опитите да се употребява COVID-19 като оръжие против американците няма да бъдат толерирани ", безапелационен е Роузен.

За момента американското Министерство на правораздаването е почнало битка с повишението на цените на стоките от първа нужда. Преди дни генералният прокурор Бил Бар съобщи по време на брифинг, че презапасяването с здравно съоръжение ще бъде преследвано от закона.

Междувременно през вчерашния ден стана ясно, че Съединени американски щати се подреждат трети по брой регистрирани случаи на болест след Китай и Италия. Световната здравна организация съобщи, че следи " доста огромно ускоряване " в разпространението на ковид в страната. През последните 24 часа 84 на 100 от новите случаи са в Европа и Съединени американски щати, сподели говорителката на СЗО Маргарет Харис. От тях 40% са в Съединените щати. На въпрос дали те могат да станат нов епицентър на болестта тя отговори: " Сега ние виждаме доста огромно ускоряване на случаите в Съединени американски щати. Така че те имат този капацитет ".

Президентът Доналд Тръмп обаче съобщи, че " една тежка криза или меланхолия може да вземе повече жертви от новия ковид в Съединени американски щати ", като даже загатна опцията за " хиляди самоубийства ". Той добави, че се надява да може да анулира ограничаващите ограничения преди католическия Великден, който тази година се пада на 12 април.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР